"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nemzeti Éghajlatváltozási Startégia

Társadalmi egyeztetés a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia környezeti vizsgálatáról

Tájékoztatjuk, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a 2/2005. (I.5.) kormányrendelet alapján elvégezteti a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia stratégiai környezeti vizsgálatát. A környezeti vizsgálat szakmai koordinációját az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány, a társadalmi részvétel szervezését a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) végzi. Az SKV kidolgozásának folyamatáról tájékozódhat a www.mtvsz.hu/skv honlapon, ahol a környezeti értékelés és a munkaanyagok letölthető formában is rendelkezésre állnak.

A készülő SKV egyik alappillére az aktív partnerség-építés, melynek célja az érintett szakmai és érdekcsoportok tájékoztatása és bevonása az éghajlatvédelmi politika kialakításába. A társadalmi egyeztetés részeként egy nyílt fórumot tartunk, melynek célja a környezeti értékelés véleményezése, észrevételezése.

Ezúton szeretnénk Önt tisztelettel meghívni a fórumra.

Időpontja: 2007. október 2. (kedd) 14-17 óra

Helyszíne: MTESZ Székház, Bp, I. Fő u. 68. 219. terem

Napirendje:

1) A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiai tervezési folyamata

(Feiler József osztályvezető, KvVM)

2) Az SKV módszertan és környezeti értékelés bemutatása

(Gyulai Iván, igazgató, Ökológiai Intézet)

3) Vita

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadja, és tevékenységével személyesen is hozzájárul a fenntarthatóság elveinek megfelelő magyarországi éghajlatvédelmi politika kialakításához.

Kérjük, hogy részvételéről jelezzen vissza a mellékelt jelentkezési lapon legkésőbb 2007 szeptember 28-ig. Visszajelzés és további információk az SKV Fórumról: Farkas István vagy Éger Ákos, Magyar Természetvédők Szövetsége, 1/216-7297; skv@mtvsz.hu.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fórumon túl írásban 2007. október 3-ig várjuk a véleményeket az skv@mtvsz.hu címre, illetve a Magyar Természetvédők Szövetsége postacímére (1091 Budapest, Üllői út 91/b).

Nemes Csaba

Főosztályvezető

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Gyulai Iván

SKV szakmai vezető

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért

Farkas István

SKV egyeztetési felelős

Magyar Természetvédők Szövetsége



Forrás: MTVSZ