2017. 10. 20. Ma Vendel, Irén, Kleopátra névnapja van. Pontos idő: 07:21
Események
2017
Március
21.

Élő erdő konferencia Sopron, Nyugat-magyarországi Egyetem

Meghívó


Szíves figyelmébe ajánlom, hogy a WWF Magyarország és Projektpartnerei a LIFEinFORESTS projekt keretei között szakmai konferenciát rendeznek "Élő Erdő Konferencia – Erdőgazdálkodásról és erdőkezelésről Natura 2000 területeken” címmel.


Az szervezők nevében ezúttal meghívom Önt az eseményre.


Időpont és helyszín: 2017. március 21-22., Sopron, Soproni Egyetem


A két napos konferencia célja, hogy érdemi fórumot biztosítson a Natura 2000 területeken folyó erdőgazdálkodással és erdőkezeléssel kapcsolatos szakmai tapasztalatok megismerésének és megosztásának. A terepi programokkal színesített rendezvényen a magyar előadók és neves külföldi szakemberek is felszólalnak.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A részletes programot és a regisztrációs ívet ezen a linken éri el:

http://lifeinforests.eu/conference


Részvételére feltétlenül számítunk!


Üdvözlettel:
Sipos Katalin Igazgató WWF Magyarország

<< vissza
Szavazzon az ÉV FÁJA 2018-ra!
Virágos kőris (Fraxinus ornus)

Ökológiai szempontból egyre nagyobb figyelmet kap (pl. a feketefenyő tömeges pusztulása miatt), e mellett kertészeti szerepe is jelentős. Sajnálatosan a gyomfa-szemléletünk továbbra is él, így kevésbé becsüljük ezt a fafajt.

Fehér fűz (Salix alba)

Az árterek vízháztartásának romlása miatt sok helyen pusztulnak állományai, nemesített fajtái visszaszorították az alapfajt. A múltat idéző fejesfa üzemmódban kezelt botoló füzesek eltűnőben vannak, holott tájképi szerepük is kiemelkedő.

Rezgő nyár (Populus tremula)

Hegy- és dombvidékeink jellemző pionír fafaja, fontos szerepe van az erodált, lepusztult talajok újraerdősülésében. Tarra vágott területeken tömegesen verődhet fel, ezért igyekeznek vissza-szorítani. Elegáns megjelenésével növeli erdeink esztétikai értékét.

Már szavaztam, tovább az oldalra >>
Imperial22 futárszolgálat