2017. 10. 20. Ma Vendel, Irén, Kleopátra névnapja van. Pontos idő: 03:31
Események
2017
Május
25.

OEE Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsának rendezvénye Sóskút

Meghívó

Az OEE Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsa
2017. május 25-én látogatást szervez, a Gyógyfű Gyógynövény Forgalmazó Kft-nél
(2038 Sóskút, Rét u. 2. üzem: Liget u. 4.).Megközelítés, vonattal: Bp. Déli pu. 10 óra 10 perckor (Bp. Kelenföldről indul 10.17.) Székesfehérvárra induló személyvonattal, melyről Tárnokon kell leszállni. Tárnokra érkezik 10.30 perckor (Útvonal és megálló helyek: Bp. Déli – Bp. Kelenföld – Érd-Alsó – Tárnok) Tárnokról a vendéglátók szállítják gépkocsival a helyszínre a vonattal érkezőket.
A gépkocsival közlekedők, a fent megadott címre (2038 Sóskút, Rét u. 2. üzem: Liget u. 4.) 10.30-ig érkezzenek.


Program: 11.00 A látogatók fogadása. Az üzem vezetői: Molnárné Bosznay Éva és Molnár Zoltán cégalapítók.
Előadás: Az üzem kialakulása, működése, termékek a begyűjtéstől az értékesítésig. Üzemlátogatás, ismerkedés a termékekkel. Vásárlási lehetőség.
A program időtartama kb. 1,5 – 2 óra.


Jelentkezés: 2017. május 22. 12.00 óráig (az időpontot kérjük betartani) a +36 20 463 0843, Dr. Szikra Dezső a Tanács titkára telefonszámán, vagy a szikradezso@t-online.hu e-mail címen. A bejelentkezéskor kérem megjelölni, hogy vonattal, vagy más módon érkezik a kedves résztvevő.
A Tanács munkája, s a rendezvény témája iránt érdeklődőket is szeretettel várunk. A program változtatás joga fenntartva, amely ismeretlen viszonyok függvényében módosulhat.

A meghívó itt tölthető le.

<< vissza
Szavazzon az ÉV FÁJA 2018-ra!
Virágos kőris (Fraxinus ornus)

Ökológiai szempontból egyre nagyobb figyelmet kap (pl. a feketefenyő tömeges pusztulása miatt), e mellett kertészeti szerepe is jelentős. Sajnálatosan a gyomfa-szemléletünk továbbra is él, így kevésbé becsüljük ezt a fafajt.

Fehér fűz (Salix alba)

Az árterek vízháztartásának romlása miatt sok helyen pusztulnak állományai, nemesített fajtái visszaszorították az alapfajt. A múltat idéző fejesfa üzemmódban kezelt botoló füzesek eltűnőben vannak, holott tájképi szerepük is kiemelkedő.

Rezgő nyár (Populus tremula)

Hegy- és dombvidékeink jellemző pionír fafaja, fontos szerepe van az erodált, lepusztult talajok újraerdősülésében. Tarra vágott területeken tömegesen verődhet fel, ezért igyekeznek vissza-szorítani. Elegáns megjelenésével növeli erdeink esztétikai értékét.

Már szavaztam, tovább az oldalra >>
Imperial22 futárszolgálat