"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

X. ORSZÁGOS VADGASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL

A VERSENY CÉLJA
Célunk egy olyan rendezvény életre hívása, amely a gasztronómia segítségével lehetőséget teremt a vadhús, mint egészséges hungarikum népszerűsítésére, valamint, hogy összekovácsolja a természet, az ökoturizmus, a nívós vadászati kultúra, szerelmeseit.

SZERVEZŐ
VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.

FŐVÉDNÖK
Dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

HELYSZÍN
SOPONYA – Sárvíz-völgye Erdészeti-, Vadászati- és Ökoturisztikai Központ

A VERSENY TÉMÁJA
Vadételek Asztala: bográcsban készült vadételek
Vadgasztronómiai Nagydíj: szabadtűzön - a jelentkezési lapon előre megjelölt - gímszarvasból készült vadétel, mely bármilyen formában elkészíthető. A vadhúst díj ellenében a Szervező biztosítja.

NEVEZÉSI FELTÉTEL
Vadételek Asztala:
A rendezvényen minden olyan 3-5 fős csapat (egy szakácsmester, kettő - négy kuktával) indulhat, mely csapat a jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve a megadott határidőre a Szervezőhöz eljuttatja, és a nevezési díjat befizeti.
Nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.
A főzéshez kizárólag a Szervezőnél megrendelt és a Szervező által biztosított vadhús használható fel.
Vadgasztronómiai Nagydíj: Minden olyan csapat indulhat a nagydíjért, amely a Vadételek Asztala főzőversenyrebenevezett és a jelentkezési lapot mindkét
versenyre hiánytalanul kitöltve, a megadott határidőre a Szervezőhöz eljuttatja.

NEVEZÉSI DÍJ
Vadételek Asztala: 40.000 Ft/csapat (a nevezési díj az Áfát tartalmazza)
A nevezési díjért a Szervező a következő eszközöket / szolgáltatásokat biztosítja:
• fedett főzőhelyszínt, csapatonként 1 darab sörpad garnitúrával és 1 darab főzőhellyel,
• 10 kg konyhakész kockákra vágott vadhúst,
• fa tüzelőanyagot (saját gázkészség használható),
• vízvételi lehetőséget,
• hulladéktároló zsákot,
• szórakoztató műsorokon ingyenes részvételt.
Vadgasztronómiai Nagydíj: Külön nevezési díj nincs, a csapat által a jelentkezési lapon megjelölt fajtájú és mennyiségű vadhús kerül felszámításra.

Fizetés a vadhús átvételekor történik.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ
2016. augusztus 12. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

KAPCSOLATTARTÁS
A Szervező a csapatokkal a jelentkezési lapon megadott e-mail címen, illetve telefonszámon keresztül tartja a kapcsolatot.

BÍRÁLÁS
Az ételeket szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás pártatlanságát a Szervező biztosítja és garantálja.
A zsűri döntése ellen fellebbezési lehetőség nincs.
A helyezések megállapítása a zsűritagok által adott egyedi pontszámok átlaga alapján történik.
Döntetlen pontszám esetén a zsűri elnöke által adott pontszám a mérvadó.

DÍJAZÁS
Vadételek Asztala: Minden csapat részvételét díszoklevéllel ismerjük el.

A teljes Versenykiírás itt letölthető!

Felhívás főzőversenyre

Jelentkezési lap_VADÉTELEK ASZTALA

Jelentkezési lap_NAGYDÍJ

Információ és jelentkezés:
VADEX Mezőföldi Zrt.
Vargáné Bokor Bernadett
Telefon: 06-22/510-522, 06-30/557-3072
E-mail: bokorb@vadex.hu