2017. 10. 24. Ma Salamon, Antal névnapja van. Pontos idő: 11:31
Események
2017
Október
20.

XVII. Erdészeti Szakkonferenciára Tusnádfürdő

MEGHÍVÓ

Kedves kollégák!

 

                Idén október 20-21-én Tusnádfürdőn kerül sor a tanulmányi kirándulással egybekötött XVII. Erdészeti Szakkonferenciára, amelyre ezúton szeretettel meghívunk.

                 A konferencia témája:

 KÁRPÁTMEDENCEI ERDŐ ÉS VADGAZDÁLKODÁS JELENE, AKTUÁLIS KIHÍVÁSAI

 

                Kérünk, hogy amennyiben részt szeretnétek venni a rendezvényen, szeptember 25-ig jelezzétek részvételi szándékotokat és a választott kirándulás-programot.

 

                 Erdészüdvözlettel,

                Szakács Sándor                                                                                                                Orbók Ilona

                elnök                                                                                                                                   titkár   


A XVII. ERDÉSZETI SZAKKONFERENCIA PROGRAMJA itt letölthető.

<< vissza
Szavazzon az ÉV FÁJA 2018-ra!
Virágos kőris (Fraxinus ornus)

Ökológiai szempontból egyre nagyobb figyelmet kap (pl. a feketefenyő tömeges pusztulása miatt), e mellett kertészeti szerepe is jelentős. Sajnálatosan a gyomfa-szemléletünk továbbra is él, így kevésbé becsüljük ezt a fafajt.

Fehér fűz (Salix alba)

Az árterek vízháztartásának romlása miatt sok helyen pusztulnak állományai, nemesített fajtái visszaszorították az alapfajt. A múltat idéző fejesfa üzemmódban kezelt botoló füzesek eltűnőben vannak, holott tájképi szerepük is kiemelkedő.

Rezgő nyár (Populus tremula)

Hegy- és dombvidékeink jellemző pionír fafaja, fontos szerepe van az erodált, lepusztult talajok újraerdősülésében. Tarra vágott területeken tömegesen verődhet fel, ezért igyekeznek vissza-szorítani. Elegáns megjelenésével növeli erdeink esztétikai értékét.

Már szavaztam, tovább az oldalra >>
Imperial22 futárszolgálat