"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

10 éves a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola

10 éves a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola

A Bakonyerdő Zrt. 2004 óta működteti a környezeti nevelésének egyik legfontosabb színterét a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolát. Az iskola 2004. április 19-én fogadta első csoportját, látogatottsága azóta töretlen, szinte egész évben telt házzal működik.

A jubileumi, 10. évforduló alkalmából a 2014. október 15-én rendezett játékos vetélkedőre 10 csapatot hívtak meg. A 10 csapat 10 feladaton keresztül mérhette össze rátermettségét és tudását. A vetélkedőn elért első három csapat értékes jutalomban részesült, de egyik résztvevő sem ment haza üres kézzel, minden gyereknek készültek egy kis meglepetéssel. Az eredményeket Farkas Zsuzsanna és Horváth Eszter erdei iskola vezetők adták át a gyerekeknek.

Az erdei iskola, a születésnap alkalmából egy játszótérrel is gazdagodott, melyet ezen napon, az ünnepélyes átadás után vehettek birtokba a gyerekek. A 2 millió Forintból létesült játszóteret Ormos Balázs az OEE Erdészeti Erdei Iskolák Szakosztály elnöke, Tóth Mária a KLIK Tapolcai Tankerület igazgatója és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója avatták fel.

A Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola Veszprém megyében, Nagyvázsony és Vigántpetend közötti erdőtömbben található. Komplex szolgáltatást nyújtva 60-65 fő részére biztosítja a szállás, étkezés, környezeti nevelés, erdei tanulás, sportolás és szabadidős tevékenységek lehetőségét. A környezettudatos oktatást szolgálják az Öreg bükk erdei tanösvény, vadetetők, magaslesek, trófea kiállítás, madárodúk, meteorológiai mérőműszerek, mely online is elérhető egy meteorológiai weboldalon.

Állandó interaktív kiállítása az „Érzékszerveinkkel az erdő” élménytermek, melyek elkalauzolják az ide érkezőket az éjszakai erdő (sötét szoba), a nappali erdő (erdei bemutató) világába, majd az erdei gyűjtemények és interaktív játékok segítségével játszva tanulhatnak az erdei közösségről. Az állandó kiállításokon kívül lehetőség van kézműves programokra (agyagozás, nemezelés, papírmerítés, bőrművesség), melyhez remek helyszín a szabadtéri foglalkoztató a kenyérsütő kemencével. A sportoláshoz és a kulturált kikapcsolódáshoz sportpályák, játszótér és tűzrakóhely áll a csoportok rendelkezésére. 

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Fotók: Bakonyerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László