2018. 07. 23. Ma Lenke, Brigitta, Apollinár névnapja van. Pontos idő: 17:03
Ágazati, szakmai hírek

30 év közös munka, tapasztalatcsere és örök barátság | 2017-12-12

Az erdészek hosszú távon gondolkodnak

A ma embere rövid időre tervez. Gyors autó, gyors kaja, gyorstalpaló képzés, felgyorsult emberi kapcsolatok és még folytathatnám a sort. Mi erdészek -hivatásunkból eredően - hosszabb távon gondolkodunk, hiszen az erdő megkívánja az akár 100 évig is tartó gondoskodást. Az emberek jönnek mennek életünkbe, változnak szakmai nézeteink, de az igazi barátságok, mély emberi kapcsolatok állandóak.

Az erdészek zárt világában a kapcsolatok hosszú-hosszú évekig megmaradnak, akár több évtizedig is. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a változások vihara nem tépázta meg az EGERERDŐ Zrt. és a németországi Mecklenburg-Vorpommerni államerdészet kapcsolatát, mely már 30 éve tart.

A 2017 novemberi jubileumi találkozás Németországban zajlott, ahol az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, dr. Jung László vezette a delegációt. További tagok: Dobre-Kecsmár Csaba, a cég általános vezérigazgató-helyettese, Nahóczki László, az Egri Erdészet vezetője, és a 30 éves kapcsolat kiépítéséében résztvevő Wágner Tibor nyugalmazott erdőmérnök volt.

A német kollégák szívélyes fogadtatásban részesítették megérkezésükkor a magyar szakembereket. Első programként az államerdészet malchini központjában, Manfred Baum, mint a szervezet vezetője, mutatta be a helyi államerdészet szervezeti felépítését, működését és legfontosabb számszaki adatait.

A helyiek bemutatták legújabb közjóléti fejlesztésüket, az 1000 éves Ivenack-i kocsányos tölgyeknél található interaktív lombkorona tanösvényt és látogató központot, mely 5 millió euró költséggel épült meg.  A szervezet Nossentiner-Heide-i erdészetének Damerow-i bölényrezervátumát, az ott zajló erdészeti munkát is megismerhették társaságunk szakemberei.

A színes programból a vadászati események sem maradhattak ki, ahol a magyarországitól eltérő rendszerű társasvadászati mód szervezésének és lebonyolításának szakmai fogásaiba pillanthattak be kollegáink. A szakmai programok mellett ÉK-Németország legészakibb szigetét, Rügent, annak természeti kincseit és Stralsund városát is bemutatták a delegációnak.

A látogatás elérte célját, tovább mélyült a német-magyar szakmai kapcsolat, mely reméljük legalább még 30 évi tart, hiszen a tapasztalatcsere, az egymás munkájának, jövőbeli céljainak megismerése sok-sok új gondolat csírája lehet.

30 év közös munka, tapasztalatcsere és örök barátság
Forrás: EGERERDŐ Zrt.
Szerző: Vígh Ilona
Fotók: EGERERDŐ Zrt.
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része

Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része | 2018-07-23

Tizenegyedik kötet, tizennégy erdész életút


Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Aki fát ültet, a jövőre gondol!

Aki fát ültet, a jövőre gondol! | 2018-07-23

Október elején Egerváron lesz a MEGOSz országos nagyrendezvénye


Felkészülés a változásokra

Felkészülés a változásokra | 2018-07-23

AGRÁRKLÍMA 2. zárókonferenciát rendeznek Lakitelken


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokra
Imperial22 futárszolgálat