2018. 06. 18. Ma Arnold, Levente, Doloróza névnapja van. Pontos idő: 01:54
Ágazati, szakmai hírek

Erősítik az agrár-erdőgazdálkodási képzést a Debreceni Egyetemen | 2018-04-24

Egységes szakmai módszertan

Egyhetes nemzetközi agárerdészeti konferencia kezdődött múlt héten vasárnap a Debreceni Egyetemen. Az e héten szombaton befejeződő program célja, hogy agrár-erdőgazdálkodási képzést biztosítson a diákok és a mezőgazdasági érdekeltek számára, és segítse annak fejlődését a Földközi-tengeren és a hegyvidéki területeken.

A rendezvény hétfői napján „Magyar agrárerdészeti nap” címmel az Agrof-MM Erasmus+ európai projekt keretén belül nyílt konferenciát tartott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, ahol a projektben részvevők száméra lehetőség nyílt külföldi oktatók, hallgatók, szaktanácsadók, kutatók, szakújságírók és gazdálkodók előtt ismertetni a célkitűzéseiket, tevékenységeiket és az eddig elért eredményeiket.

Az agrárerdészet aránylag egy új terület, de egyre több esemény, projekt foglalkozik ezzel a témakörrel, amely hazánkban is egyre inkább előtérébe kerül, egyre jobban támogatják – ismertette dr. Herdon Miklós egyetemi tanár. – Az agrárerdészet azt jelenti, hogy erdős területen más növényeket is termesztenek, illetve állatokat tenyésztenek párhuzamosan az erdőműveléssel. A program célja, hogy szakemberek bevonásával minél jobban segítse ezt. Az ezzel kapcsolatos tantárgyak már bekerültek az egyetem képzésébe, de ezen a konferencián is próbálunk egy egységes, szakmai tananyagtagot és módszertant kidolgozni. A program szakmai hátterét a Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet, az informatikai támogatását pedig az Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet biztosítja.

Ez a projekt az agrárerdészet oktatásának fejlesztésértől szól a projekt európai dimenzióban, amelyben 13 szakmai partner vesz részt. Az egyhetes rendezvénysorozat számos tevékenységet foglal magában, többek között előadásokkal, munkacsoportokkal, műhelyekkel, helyszíni képzéssel, esettanulmányokkal és a magyar erdészeti szakemberek és tudósok beszámolóival – mondta el a szakember.

Erősítik az agrár-erdőgazdálkodási képzést a Debreceni Egyetemen
Forrás: mon.hu
Fotók: Derencsényi István
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Dr. Király Pál búcsúztatása

Dr. Király Pál búcsúztatása | 2018-06-06

Gödöllőn helyezik nyugalomra Egyesületünk tiszteletbeli tagját


Elhunyt dr. Király Pál

Elhunyt dr. Király Pál | 2018-06-05

Gyászhír


Családi napot tartott az OEE Szombathelyi Csoportja - videó!

Családi napot tartott az OEE Szombathelyi Csoportja - videó! | 2018-06-04

Tíz éve szervezik a rendezvénytAz erdészeti génmegőrzés jelene és jövője

Az erdészeti génmegőrzés jelene és jövője | 2018-06-13

Szakmai napot tartott a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.


A Dráva-sík katedrálisai

A Dráva-sík katedrálisai | 2018-06-12

Interaktív erdészeti túra Szentegáton
Imperial22 futárszolgálat