2018. 08. 16. Ma Ábrahám, Rókus névnapja van. Pontos idő: 08:22
Ágazati, szakmai hírek

Erősítik az agrár-erdőgazdálkodási képzést a Debreceni Egyetemen | 2018-04-24

Egységes szakmai módszertan

Egyhetes nemzetközi agárerdészeti konferencia kezdődött múlt héten vasárnap a Debreceni Egyetemen. Az e héten szombaton befejeződő program célja, hogy agrár-erdőgazdálkodási képzést biztosítson a diákok és a mezőgazdasági érdekeltek számára, és segítse annak fejlődését a Földközi-tengeren és a hegyvidéki területeken.

A rendezvény hétfői napján „Magyar agrárerdészeti nap” címmel az Agrof-MM Erasmus+ európai projekt keretén belül nyílt konferenciát tartott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, ahol a projektben részvevők száméra lehetőség nyílt külföldi oktatók, hallgatók, szaktanácsadók, kutatók, szakújságírók és gazdálkodók előtt ismertetni a célkitűzéseiket, tevékenységeiket és az eddig elért eredményeiket.

Az agrárerdészet aránylag egy új terület, de egyre több esemény, projekt foglalkozik ezzel a témakörrel, amely hazánkban is egyre inkább előtérébe kerül, egyre jobban támogatják – ismertette dr. Herdon Miklós egyetemi tanár. – Az agrárerdészet azt jelenti, hogy erdős területen más növényeket is termesztenek, illetve állatokat tenyésztenek párhuzamosan az erdőműveléssel. A program célja, hogy szakemberek bevonásával minél jobban segítse ezt. Az ezzel kapcsolatos tantárgyak már bekerültek az egyetem képzésébe, de ezen a konferencián is próbálunk egy egységes, szakmai tananyagtagot és módszertant kidolgozni. A program szakmai hátterét a Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet, az informatikai támogatását pedig az Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet biztosítja.

Ez a projekt az agrárerdészet oktatásának fejlesztésértől szól a projekt európai dimenzióban, amelyben 13 szakmai partner vesz részt. Az egyhetes rendezvénysorozat számos tevékenységet foglal magában, többek között előadásokkal, munkacsoportokkal, műhelyekkel, helyszíni képzéssel, esettanulmányokkal és a magyar erdészeti szakemberek és tudósok beszámolóival – mondta el a szakember.

Erősítik az agrár-erdőgazdálkodási képzést a Debreceni Egyetemen
Forrás: mon.hu
Fotók: Derencsényi István
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást | 2018-08-14

2 millió forintos támogatás erdészeti szaporítóanyagra


Elhunyt Kóthy István

Elhunyt Kóthy István | 2018-08-09

Gyászhír


Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI

Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI | 2018-08-02

Álláslehetőség az Erdővédelmi Osztályon


Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben

Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-31

A Makovecz Imre Alapítvány és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködése


Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon

Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon | 2018-07-29

A sziklaszoros áttörésének évfordulóján tartott ünnepséget az Egererdő Zrt.
Imperial22 futárszolgálat