"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Helyettes államtitkár felügyeli majd az agrárszakoktatást

Helyettes államtitkár felügyeli majd az agrárszakoktatást

Az agrár-szakképző intézmények működésének még gördülékenyebbé tétele érdekében a Földművelésügyi Minisztériumban (FM) helyettes államtitkár felügyeli majd az agrárszakoktatást az új kormányzati ciklusban és külön agrárszakképzési főosztály is működni fog a tárca közigazgatási államtitkárságán - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára az múlt héten pénteken.

Simon Attila István az agrárszakiskolák vezetőinek tartott országos tanévzáró rendezvényen többek között arról beszélt, hogy a 2013/2014-es tanévet az agrár-szakképző intézmények - az évközi nehézségek ellenére is - sikeresen zárták. A korábbi Vidékfejlesztési Minisztérium a múlt év nyarán a már meglévő 17 oktatási intézménye mellé további 42 fenntartását vette át.

Simon Attila István az MTI-nek elmondta: augusztusban az FM újabb négy agrár-szakképző intézmény fenntartását veszi át. Ezzel a minisztériumhoz tartozó oktatási intézmények száma 63-ra nő.

Az FM agrár-szakiskolai hálózatában (az erdészeti, vadgazdálkodási szakképzés is ide tartozik - a szerk.) a 2013/2014-es tanévben mintegy 25 ezren tanultak, az intézmények 2800 szakembert foglalkoztattak. Az államtitkár sikerként említette, hogy az iskolák mintegy 100 millió forintra rúgó adósságát a tárcának - pótlólagos források bevonásával - sikerült kezelnie. Hangsúlyozta: az FM az agrárszakoktatás fejlesztését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szorosan együttműködve képzeli el.

Forrás: FM, kormany.hu

Fotók: NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola

Hírszerkesztő: Nagy László