"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Agroerdészeti szakmai fórumot rendeznek augusztus végén Fajszon

Agroerdészeti szakmai fórumot rendeznek augusztus végén Fajszon

2014. augusztus 29-én Fajszon rendezik meg a I. Magyar Agroerdészeti Fórumot. A fórum a hazánkban nagy hagyományokkal rendelkező agroerdészeti rendszerek jelenlegi helyzetével és a technológiában rejlő lehetőségekkel  foglalkozik.

 

Az agroerdészeti gyakorlatban egyazon művelési ágba tartozó területen tudatosan kombinálják a fás vegetációt a mezőgazdasági haszonnövény kultúrákkal és/vagy állattartással. Ilyen agroerdészeti rendszerek például a köztestermesztés vagy köztes legeltetés (fasorok közti mezőgazdasági növénytermesztés vagy legeltetés) a mezővédő erdősávok, a fás legelők, vagy a legelt/kaszált aljú gyümölcsösök. Az így nyert multifunkcionális rendszer elemeinek egymásra gyakorolt hatásaiból eredően kedvező gazdasági megtérülési mutatókkal rendelkező, ökológiai szempontból is fenntarthatóbb gazdálkodás valósulhat meg. 
 
A fórum célja az agroerdészettel foglalkozó szakemberek és a témában potenciálisan érintett gazdálkodók, érdekképviseletek, civil szervezetek közötti párbeszéd elindítása, az igények és a lehetőségek feltárása. Ennek érdekében a témában jártas meghívott előadók adnak tájékoztatást a következő kérdésekben:
 
-az agroerdészet szerepe az EU gazdaságában
-az agroerdészet hazai hagyományai és a kevésbé ismert modern agroerdészeti technológiák
-az agroerdészeti rendszerek hazai alkalmazásának lehetőségei és előnyei
 
A rendezvényről további részleteket,a meghívót és a programot az Eseménynaptárunkon keresztül érheti el.

Forrás: NyME KK Nonprofit Kft.

Fotók: kkk.nyme.hu

Hírszerkesztő: Nagy László