"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Állami erdőgazdaságok a Múzeumok Éjszakáján

Állami erdőgazdaságok a Múzeumok Éjszakáján

A Mezőgazdasági Múzeumban az állami erdőgazdaságok kézműves foglalkozással, erdei gomba bemutatóval, szörp kóstolóval és sok más érdekességgel várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum ismét színes eseményekkel várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján, 2015. június 20-án. A rendezvény témája idén a Fények az éjszakában, ahol a főszerepet a fény és a tűz különböző megjelenési formái játsszák. A múzeum programja hagyományos módon kiegészül a Földművelésügyi Minisztérium erdőgazdálkodást és erdeinket bemutató műsorával.

Az állami erdészeti társaságok kézműves foglalkozásokkal, interaktív játszóházzal és erdei ismereteket fejlesztő játékokkal várják az érdeklődő gyermekeket és családokat. Míg a gyerekek játékos foglalkozásokon vesznek részt, a felnőttek megismerkedhetnek többek között a társaságok közjóléti fejlesztéseivel és erdei iskola programjaival is. Emellett erdei gomba bemutatóval és erdei szörp kóstolóval is várja a vendégeket a Vajdahunyadvár a Múzeumok Éjszakáján.

Forrás: FATÁJ Online - FM

Fotók: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Hírszerkesztő: Nagy László