"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Április első hétvégéjén nyit a Jeli Arborétum - videóval!

Április első hétvégéjén nyit a Jeli Arborétum - videóval!

Az Európában is egyedülálló kertben már most virágzik a rododendron korai fajtája, emellett számos hagymás növénykülönlegesség is kinyílt már. A Jeli Varázskertet működtető Szombathelyi Erdészeti Zrt. szeretné, ha kora tavasztól késő őszig tartó turisztikai attrakcióvá válna az arborétum. Gróf Ambrózy Migazzi István alkotta arborétumot nem csak nyáron, hanem már kora tavasztól érdemes felkeresni.

A Jeli Arborétum nem csak havas szépében, azaz rododendronban gazdag, hanem különböző hagymás növényekben is. Tömegével nyílik a kertben a krókusz, megtalálható a kakasmandinkó, valamint az árnyékosabb helyeken még mindig virít a hóvirág és a tőzike is.

A több mint 100 hektáros arborétumban a Föld tíz tájegységének jellemző fáiból álló erdőrészlet sem csak nyáron nyújt élményt a látogatóknak. A kert fenntartója, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szeretné, ha kora tavasztól késő őszig tartana itt a szezon, ezért bővítik a turisztikai attrakciók körét. Hamarosan elkészül a kert alkotójáról elnevezett kilátó. Újabb, több száz méteres szakasszal bővül majd a Jeli Varázskert akadálymentesített tanösvénye is. Az arborétum április első hétvégéjétől várja a látogatókat.

Forrás: sztv.hu

Fotók: videó:Szombathelyi TV

Hírszerkesztő: Nagy László