"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Jubileum a Bagoly-Várban

Jubileum a Bagoly-Várban

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Fónagysági Erdészeti Erdei Iskolája idén ünnepli 20. születésnapját. Ebből az alkalomból szervezett Jubileumi Napot a Bagoly-Vár nevet viselő intézmény kedden, Varbó-Fónagyságon. A cél az volt, hogy azok is betekintést nyerjenek az erdei iskola tevékenységébe, erdőpedagógiai, környezeti nevelési céljaiba, akik még nem jártak itt.

A programon 11 intézményből csaknem félezer gyerek vett részt. Több helyszínen, folyamatosan „mentek” a foglalkozások. A diákok érdekességeket tudhattak meg a faanyagokról, az erdészek munkájáról, erdei termések felhasználásával készült ételeket és teákat kóstolhattak meg, de nagy sikere volt az utánkereső kutyáknak is.

Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora az évforduló kapcsán azt mondta: szeretnék azt a népszerűséget és színvonalat megőrizni, amit mostanra sikerült elérni. Az eredmények titka szerinte a lelkes csapat, a gyermekek szeretete, a természet és az erdészet iránti elhivatottság. Érdekesség, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban felnőttek, sokszor nyugdíjasok is részt vesznek a foglalkozásokon. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. internetes és facebook-oldalán bárki tájékozódhat az aktuális erdei iskolai programokról.

 

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László