"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Folytatódott a Bakonyerdő Zrt. komplex turisztikai fejlesztés sorozata

Folytatódott a Bakonyerdő Zrt. komplex turisztikai fejlesztés sorozata

A gyenesdiási Természet Háza ökoturisztikai központ felavatása után az egykori Ugodi Erdészet működési területén, Hubertlakon adta át a turistáknak a felújított Hubertlaki vadászházat a Bakonyerdő Zrt. nevében Varga László vezérigazgató. Az ünnepségen részt vett Ugod település polgármestere és a Magyar Természetjáró Szövetség képviselői is.

Hubertlak közvetlen közelében található az egyedi víztani és természeti értéket jelentő, de mesterségesen, vaditatónak létrehozott Hubertlaki-tó, vagy közkeletűbb nevén a "bakonyi Gyilkos-tó". Az egykori patakmeder elgátolásával és a korábbi égeres ligeterdőből fennmaradt vízben ázó égercsonkok látványával különleges tájképi elem jött létre az évtizedek során.

A térséget érintő komplex turisztikai fejlesztési keretein belül közel 120 millió forintból megújultak az erdei pihenőhelyek, erdei utak, valamint turistaházak is, illetve több kilátópont is felújításra került. Az elkészült kilátókról megtekinthető Szigliget, a Badacsony, Köveskál és a Kőrishegy panorámája. Megújult a csehbányai Malasics ház és vele az ugodi Hubertlaki ház is, melyek turistaházként fognak funkcionálni. Az erdőgazdaság által vagyonkezelt területeken 23 km útszakasz rekonstrukcióját végezték el. Az útvonal mentén a már meglévő pihenőhelyeken túl, újakat is építettek. A tervben szerepelt továbbá kerékpáros útvonalak kijelölése is, mintegy 9 km-es útszakaszon.

A projekt megvalósítására egy konzorcium alakult, melyben szakmai tapasztalatok és a közjóléti elkötelezettség alapján a Bakonyerdő Zrt. konzorciumi tagként vett részt. Partnerei a Magyar Természetjáró Szövetség, mint konzorciumvezető, a Sport Suli Közhasznú Egyesület, valamint a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség voltak.

További képeket az átadási ünnepségről a Híralbumok képgalériánkban tekinthet meg a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: OEE, Bakonyerdő Zrt.

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok