"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ki lett az Év Erdésze Baranyában?

Ki lett az Év Erdésze Baranyában?

Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése sokrétűségének, szépségének bemutatása által, valamint közvetlen baráti, szaktársi kapcsolatok teremtése, elmélyítése – ezekkel a célokkal rendezik meg minden évben az Év Erdésze versenyt országszerte.

Baranyában az Országos Erdészeti Egyesület Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében május 10-én és 12-én az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező erdésztechnikusok részvételével került lebonyolításra a Baranya megyei forduló.

Május 10-én a Pécs-vasasi Rücker-aknán lövészetben (korong, kispuska) versenyeztek a résztvevők,  csütörtökön pedig Sasréten az erdészeti és vadászati feladatokat, úgymint pl. szálalás jelölés, választékolás, számbavétel, távolságbecslés és trófeaminősítés, famagasság és térfogat-becslés kellett megoldaniuk.

Eredmények:

1. Csernavölgyi András, Pécsváradi Erdészet

2. Rajna Zoltán, Szigetvári Erdészet

3. Pintér Zoltán, Sellyei Erdészet

A verseny első helyezettje részt vesz a 2016. évi országos döntőben, amely Somogy megyében a Mocz és Társa Magánerdészetnél lesz 2016. május 25-26-án.

Az esemény kísérőrendezvénye volt a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusainak szakmai napja, ahol korszerű terepi informatikai alkalmazásokkal és az inváziós növények irtási technológiáival is ismerkedhettek a résztvevők.

Forrás: Mecsekerdő Zrt., OEE Baranya Megyei HCs

Fotók: Németh Rudolf

Hírszerkesztő: Nagy László