"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Sokan nézik szemétlerakónak a baranyai erdőket

Sokan nézik szemétlerakónak a baranyai erdőket

Komoly problémát jelentenek az illegális hulladéklerakók Baranyában, ám összességében nem növekedett az erdőkbe hordott szemét mennyisége tavalyhoz képest. A Mecsekerdő Zrt. munkatársai folyamatosan felügyelik és tisztítják a kezelésükben álló területeket.

Az év első három hónapjában nem keletkezett több hulladék a baranyai erdőkben, azonban - elsősorban az autóutak mentén - továbbra is gyakori a természetkárosítás. - Általában a háztartási és az építési hulladékokat helyezik el az erdőkben, idén harmincöt darab kiselejtezett pénztárgépet is kirakott valaki Árpádtető közelében, ezt a rendőrségi helyszínelést követően elszállíttatta az Árpádtetői Erdészet a hulladéklerakóba - mondta el érdeklődésünkre Kis Tünde, a Mecsekerdő Zrt. kommunikációs vezetője.

Hozzátette, a cég kezelése alatt álló területeken állandó az erdészek jelenléte, „figyelmük kiterjed a szemétlerakókra, szemetelésekre is". Megtudtuk azt is, a Mecsekerdő teljes szakszemélyzete, - mintegy száz emberről van szó - munkájának részét képezi az erdők tisztán tartása, de a közfoglalkoztatási programok keretében dolgozók is besegítenek a munkában. Kis Tünde kérdésünkre elárulta, a Mecsekerdő Zrt. évente több mint 10 ezer munkaórát fordít az illegális szemétlerakók felszámolására illetve a szemét összegyűjtésére.

Forrás: pecsiujsag.hu

Fotók: kisalfold.hu

Hírszerkesztő: Nagy László