"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Prof. dr. Bidló András az Erdőmérnöki Kar új dékánja

Prof. dr. Bidló András az Erdőmérnöki Kar új dékánja

2017. december 20-án, az évzáró, kibővített Kari Tanácsülésen prof. dr. h.c. dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektora átadta prof. dr. Bidló András egyetemi tanárnak dékáni kinevezését, aki 2018. január 1. és 2022. december 31. közötti időszakra kapott megbízást az Erdőmérnöki Kar vezetésére.

Dr. Bidló András 1987-ben szerezte meg erdőmérnöki oklevelét Sopronban, majd 1998-ban humánökológus oklevelet szerzett az ELTE-én. 1991-től az Erdőmérnöki Kar munkatársa. Előtte a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíjasa volt az Erdészeti és Faipari Egyetemen, majd másfél évet DAAD ösztöndíjjal a göttingeni Georg August Egyetem Erdőmérnöki Karán kutatott. 1998-ban szerezte meg Ph.D. fokozatát az Erdészeti és Faipari Egyetemen, 2008-ban habilitált. Jelenleg a Környezet- és Földtudományi Intézet intézetigazgatója. Több tudományos testület tagja. 2006 óta tölt be dékánhelyettesi pozíciót az Erdőmérnöki Karon. A köztársasági elnök 2016. szeptember 1-jével nevezte ki egyetemi tanárrá.

Prof. dr. Bidló András dr. Király Botond egyetemi tanárt kérte fel a kutatási és külügyi, dr. Czupy Imre egyetemi docenst az oktatási dékánhelyettesi pozícióra. Ők pályázatuk benyújtása és sikeres elfogadása után foglalhatják el beosztásukat.

Forrás: SOE EMK

Fotók: SOE EMK

Hírszerkesztő: Nagy László