"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Vas megyei Príma díjat kapott Borovics Attila az ERTI főigazgatója

Vas megyei Príma díjat kapott Borovics Attila az ERTI főigazgatója

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett, és népszerűsége is óriási lett. A magyar szellemi élet, kultúra, tudomány és művészet támogatásában tavalyelőtt már mind a tizenkilenc megye képviseltette magát.

Vas megyében 10. alkalommal rendezték meg a megye kiválóságainak találkozóját. Az idei Prima díjasokat ünnepelte a közönség múlt héten csütörtökön, a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Három kategóriában kilenc jelölt közül választhattak a szavazók. Tudomány és oktatás kategóriában Borovics Attila erdőmérnök nyert, aki szerint az elismerés mind saját, mind kollégáinak érdeme. Mint mondta, pályafutásának legfőbb vezérfonala az együttműködés. „Az ember megnézi a madaraknak a vonulását, azt látja, ha koordináltan repülnek, alakzatban, akkor a kutatók véleménye szerint 70 százalékkal kevesebb erőfeszítéssel érnek el ugyanolyan távolságra. Ugyanaz a helyzet az emberi kapcsolatokban, a kutatásban is. Ha egymást segítjük és nem versenyzünk egymással sokkal messzebbre, sokkal könnyebben juthatunk el. - fogamazott a NAIK ERTI főigazgatója.

A megyei Príma díj elnyeréséhez az Országos Erdészeti Egyesület nevében ezúton is gratulálunk!


 

Forrás: vaskarika.hu, Szombathelyi TV

Fotók: videó:Szombathelyi TV, kép:vaskarika.hu

Hírszerkesztő: Nagy László