"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elhunyt Czájlik Péter

Elhunyt Czájlik Péter

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Czájlik Péter életének 74. évében tragikus betegségben elhunyt. Czájlik Péter egyik kezdeményezője volt az erdőrezervátumok létesítésének Magyarországon és meghatározó személyisége volt az Erdőrezervátum Program alakításának.  Az 1990-es évek elején tagja volt a az erdőrezervátumok kijelölésével foglalkozó KTM-FM Országos Erdőrezervátum Bizottságnak, majd 2004-2010-ig a környezetvédelmi tárca tanácsadó testületeként működő Magyar Nemzeti Erdőrezervátum Bizottságnak. Az MTA ÖK Ökológiai és Botanikai Intézetének erdőökológiával és erdőrezervátum-kutatással foglalkozó munkatársai közel két évtizedes tanítványi-, munkatársi kapcsolatban álltak vele.

Volt "erdős" munkatársai és barátai egy weboldalt állítottak össze, melyen együtt idézik fel és ápolják emlékét, személyiségét, gondolatait és munkáit.

Mindazok, akik ismerték és szerették, 2014. november 14-én 15 órai kezdettel egy megemlékező beszélgetésen, közösségi összejövetelen búcsúzhatnak el tőle a Kossuth Klub nagytermében (1088 Budapest, Múzeum utca 7.).

Forrás: ER

Szerző: Mázsa Katalin

Fotók: ER

Hírszerkesztő: Nagy László