2018. 06. 18. Ma Arnold, Levente, Doloróza névnapja van. Pontos idő: 01:51
Ágazati, szakmai hírek

DALERD győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán | 2018-04-19

Új versenyszám, a döntés is szerepel már az országos bajnokságban

Egy új versenyszámmal is meg kellett küzdeniük a favágóknak a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság ásotthalmi regionális fordulóján, a szakmai megmérettetés ugyanis 2018-tól a döntéssel bővült. A dél-alföldi fordulón ezúttal sem született meglepetés: az első helyet ugyanis a Bozsó Zoltán, ifj. Bozsó Zoltán, Strúbel József Dedi, Zsótér Zoltán összeállítású Dalerd Zrt – Nagy István csapat szerezte meg- számol be tudósításában az Erdő-Mező Online.

Az időjárás ezúttal is ugyanolyan kiváló volt, mint két éve, a verseny rendben és balesetmentesen zajlott le, az új versenyszám is különösebb probléma nélkül debütált – persze a tapasztalatok az első versenyen is gyűltek. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a fő versenyszám a bővítés miatt 2-3 perccel hosszabb lett, ahogy a bírálat ideje is megnőtt. Ezt a következő öt helyszínen is figyelembe kell majd vennie a szervezőknek, hiszen eddig a döntés nélkül is előfordultak néha elhúzódó megmérettetések. 

A másik változás, hogy az eddigi öt helyett idén hat regionális forduló lesz az országos bajnokságban, a sorozat egy pilisi megmérettetéssel bővül – pilisszentiváni helyszínnel, amely lényegében a Parkerdő Kupa magasabb szintre emelését jelenti.

Visszatérve Ásotthalomra: a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ismét kiváló szervezője volt az idénynyitónak, ahol két szakiskola, a szegedi Kiss Ferenc tanulói és a házigazda bedősök, valamint öt állami erdőgazdaság is képviseltette magát. Csapatot indított a Dalerd Zrt, a Nyírerdő Zrt., a KEFAG Zrt., a NEFAG Zrt. és a Gemenc Zrt. is.

Kísérőprogramként Lajkó Bendegúz faápoló bemutatóját tekinthették meg a versenyzők és a nézők, de volt előadás odúkészítés és -telepítésről, sőt lovaskocsival be lehetett járni az ásotthalmi tanerdőt is. Mindezek mellett a megszokott STIHL Timbersports bemutató sem maradt el, ahol többek között a STIHL új, injektoros gépét, az MS 500i-t is beindították.

A szerelés és a döntéssel kibővített fő versenyszám után végül a Dalerd Zrt. – Nagy István csapata diadalmaskodott, mögöttük a Csiszér-Gép favágók és a Kiss Ferenc Öregfiúk állhattak a képzeletbeli dobogóra. A szeptember 6-i, Bábolnai Gazdanapokra meghirdetett döntőn részt vehet még a Nyírerdő Zrt. – Mopi Trade Kft., a Szentesi Favágók és a Gemenc Zrt. gárdája is.

Folytatás Császáron május 5-én, majd Pilisszentivánon május 12-én. Júniusban, 2-án Keszegen, 9-én pedig Ropolyban, majd augusztus 25-én Bükkzsércen ragadnak fűrészt és fejszét a fakitermelők. Közben pedig Szegeden ismét megrendezik a Bajnokok Bajnoka kupát is.

DALERD győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán
Forrás: Erdő-Mező Online
Fotók: Erdő-Mező Online/Rákoczi Ágnes
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Dr. Király Pál búcsúztatása

Dr. Király Pál búcsúztatása | 2018-06-06

Gödöllőn helyezik nyugalomra Egyesületünk tiszteletbeli tagját


Elhunyt dr. Király Pál

Elhunyt dr. Király Pál | 2018-06-05

Gyászhír


Családi napot tartott az OEE Szombathelyi Csoportja - videó!

Családi napot tartott az OEE Szombathelyi Csoportja - videó! | 2018-06-04

Tíz éve szervezik a rendezvénytAz erdészeti génmegőrzés jelene és jövője

Az erdészeti génmegőrzés jelene és jövője | 2018-06-13

Szakmai napot tartott a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.


A Dráva-sík katedrálisai

A Dráva-sík katedrálisai | 2018-06-12

Interaktív erdészeti túra Szentegáton
Imperial22 futárszolgálat