2018. 08. 16. Ma Ábrahám, Rókus névnapja van. Pontos idő: 08:22
Ágazati, szakmai hírek

DALERD győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán | 2018-04-19

Új versenyszám, a döntés is szerepel már az országos bajnokságban

Egy új versenyszámmal is meg kellett küzdeniük a favágóknak a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság ásotthalmi regionális fordulóján, a szakmai megmérettetés ugyanis 2018-tól a döntéssel bővült. A dél-alföldi fordulón ezúttal sem született meglepetés: az első helyet ugyanis a Bozsó Zoltán, ifj. Bozsó Zoltán, Strúbel József Dedi, Zsótér Zoltán összeállítású Dalerd Zrt – Nagy István csapat szerezte meg- számol be tudósításában az Erdő-Mező Online.

Az időjárás ezúttal is ugyanolyan kiváló volt, mint két éve, a verseny rendben és balesetmentesen zajlott le, az új versenyszám is különösebb probléma nélkül debütált – persze a tapasztalatok az első versenyen is gyűltek. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a fő versenyszám a bővítés miatt 2-3 perccel hosszabb lett, ahogy a bírálat ideje is megnőtt. Ezt a következő öt helyszínen is figyelembe kell majd vennie a szervezőknek, hiszen eddig a döntés nélkül is előfordultak néha elhúzódó megmérettetések. 

A másik változás, hogy az eddigi öt helyett idén hat regionális forduló lesz az országos bajnokságban, a sorozat egy pilisi megmérettetéssel bővül – pilisszentiváni helyszínnel, amely lényegében a Parkerdő Kupa magasabb szintre emelését jelenti.

Visszatérve Ásotthalomra: a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ismét kiváló szervezője volt az idénynyitónak, ahol két szakiskola, a szegedi Kiss Ferenc tanulói és a házigazda bedősök, valamint öt állami erdőgazdaság is képviseltette magát. Csapatot indított a Dalerd Zrt, a Nyírerdő Zrt., a KEFAG Zrt., a NEFAG Zrt. és a Gemenc Zrt. is.

Kísérőprogramként Lajkó Bendegúz faápoló bemutatóját tekinthették meg a versenyzők és a nézők, de volt előadás odúkészítés és -telepítésről, sőt lovaskocsival be lehetett járni az ásotthalmi tanerdőt is. Mindezek mellett a megszokott STIHL Timbersports bemutató sem maradt el, ahol többek között a STIHL új, injektoros gépét, az MS 500i-t is beindították.

A szerelés és a döntéssel kibővített fő versenyszám után végül a Dalerd Zrt. – Nagy István csapata diadalmaskodott, mögöttük a Csiszér-Gép favágók és a Kiss Ferenc Öregfiúk állhattak a képzeletbeli dobogóra. A szeptember 6-i, Bábolnai Gazdanapokra meghirdetett döntőn részt vehet még a Nyírerdő Zrt. – Mopi Trade Kft., a Szentesi Favágók és a Gemenc Zrt. gárdája is.

Folytatás Császáron május 5-én, majd Pilisszentivánon május 12-én. Júniusban, 2-án Keszegen, 9-én pedig Ropolyban, majd augusztus 25-én Bükkzsércen ragadnak fűrészt és fejszét a fakitermelők. Közben pedig Szegeden ismét megrendezik a Bajnokok Bajnoka kupát is.

DALERD győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán
Forrás: Erdő-Mező Online
Fotók: Erdő-Mező Online/Rákoczi Ágnes
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást | 2018-08-14

2 millió forintos támogatás erdészeti szaporítóanyagra


Elhunyt Kóthy István

Elhunyt Kóthy István | 2018-08-09

Gyászhír


Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI

Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI | 2018-08-02

Álláslehetőség az Erdővédelmi Osztályon


Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben

Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-31

A Makovecz Imre Alapítvány és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködése


Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon

Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon | 2018-07-29

A sziklaszoros áttörésének évfordulóján tartott ünnepséget az Egererdő Zrt.
Imperial22 futárszolgálat