2018. 02. 21. Ma Eleonóra, Zelmira, Péter névnapja van. Pontos idő: 09:56
Ágazati, szakmai hírek

A DALERD Zrt. csapata nyerte a STIHL fakitermelő bajnokság döntőjét - képgaléria! | 2017-09-04

Kiélezett versenyben dőltek el a helyezések

Szeptember 2-án a soponyai Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál részeként rendezték meg a 2017-es Országos STIHL Fakitermelő Bajnokság döntőjét, amelyen hazánk legjobb 36 favágó csapata vehetett részt - tudósít az Erdő-Mező Online. Ilyen szoros végeredmény a versenysorozat fennállása óta nem volt, az első helyezett is mindössze két pont előnnyel lehetett a legjobb.

A csapatok a soponyai tisztáson berendezett pályán két fordulóban mutathatták meg tudásukat mind a kombinált, mind a szerelés versenyszám során. Valóban szembetűnő volt a fakitermelők gyorsasága és pontossága, különösen a lánccserélés idején. Bakon Gábor, az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője a dobogó előtt állva mondott köszönetet minden induló csapatnak, és örömét fejezte ki, hogy balesetmentes volt a döntő megmérettetés, amely minden korábbinál színvonalasabb, komolyabb küzdelmet hozott.

A 2017-es Országos STIHL Fakitermelő Bajnokságot végül a Dalerd Zrt. Nagy István csapata nyerte meg idősebb Bozsó Zoltán, ifjabb Bozsó Zoltán, Zsótér Zoltán és Stúrbel József Dedi összeállításban, mögöttük pedig az Északerdő Zrt. két csapata, az I. és a IV. számú gárda végzett. A legjobb fakitermelők komoly értékben kaptak STIHL vásárlási utalványt, a győztes négyes pedig egy különdíjat is átvehetett a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatójától, Majoros Gábortól. A kiváló Törley pezsgő mellett a csapat egy görögországi nyaralással is gazdagodott.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is sokan szerettek volna a legjobb nyolc csapat közé bekerülni, hiszen ezek a gárdák jövőre részt vehetnek a Bajnokok Bajnoka egyeneskiesés megmérettetésen. A három dobogós csapat mellett a Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft., a Barfa 2014 Kft., a SEFAG Zrt. – KNT, a Vértesi Erdő Zrt. – Alba Berkenye Kft. és a Tölgyerdő-Gép Kft. vívta ki az indulási jogot a 2018 tavaszára meghirdetett, izgalmas és embert próbáló versenyre.

A XVI. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dobogósainak végeredménye és a részletes eredmény a szövegkapcsolókra kattintva tölthetők le.

További fényképek a Híralbumok galériában tekinthetőek meg a szövegkapcsolóra kattintva!

A DALERD Zrt. csapata nyerte a STIHL fakitermelő bajnokság döntőjét - képgaléria!
Forrás: Erdő-Mező Online, Andreas STIHL Kft.
Szerző: Gribek Dániel
Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok, Dobogó kép: Gribek Dániel/Erdő Mező Online
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés

Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés | 2018-02-07

30 órás képzés, 30 kreditpont, képzési helyszínek szerte az országban


Fedezd fel az örökséged! – 2018.

Fedezd fel az örökséged! – 2018. | 2018-02-01

Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye - Jelentkezés:február 25-ig!


Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás
Imperial22 futárszolgálat