"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Dél-Dunántúl Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja Sás-völgyben

A Dél-Dunántúl Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja Sás-völgyben

A dél-dunántúli régió erdészeti erdei iskoláinak a mindennapos oktatásra épülő, minősített erdőpedagógiai és szabadidős programkínálatát ismerhette meg az a mintegy ötven pedagógus, aki április 25-én részt vett a Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napján a Hetvehely-Sás-völgyben található Erdő Házában. A találkozó házigazdája minden évben más-más erdei iskola, idén a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola oktatói várták az általános iskolás pedagógusokat, akik a „Velünk élő értékeink”  című tanár továbbképzésen is részt vehettek.

 A regionális nyílt napra ellátogatókat gazdag oktatási és erdészeti terepi program várta, emellett megismerkedhettek a tanórákhoz és tanórán kívüli környezeti neveléshez kapcsolódó, együttműködésre építő, tevékenység-orientált módszerekkel. A továbbképzés – amely előadásból és hozzá kapcsolódó műhelymunkából állt - a bennünket körülvevő természeti és épített környezet értékeinek, kincseinek felfedezéséhez és megőrzéséhez nyújtott módszertani ismereteket.  A résztvevők többek között információt kaphattak a Natura 2000-es, az Európai Unió természetvédelmi programjáról, annak oktatásba való beépítéséről illetve arról, miként lehet együtt élni harmóniában a természettel a fenntarthatóság jegyében.

A rendezvénnyel a szervező Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza pedagógusainak célja az is volt, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék Sás-völgy környékének erdő- és vadgazdálkodását, erdeinek, vizeinek növény- és állatvilágát, kultúrtörténetét, illetve a környék nyújtotta kirándulási lehetőségeket. Elsősorban azoknak az oktatási intézmények képviselőit várták, akiknek pedagógiai programjában kiemelt szerepet kapott a környezeti nevelés és az erdei iskolai program.  A rendezvényen programkínálatával a régió hat erdészeti erdei iskolája is bemutatkozott.

Forrás: MECSEKERDŐ Zrt.

Fotók: MECSEKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László