2017. 12. 12. Ma Gabriella, Johanna, Franciska névnapja van. Pontos idő: 09:38
Ágazati, szakmai hírek

Juhász- és pásztorkutya kiállítás volt Sárosfőn | 2017-08-23

A Bakonyerdő Zrt. és a Magyar Ebtenyésztők Szövetségének közös rendezvénye

Szent István királyunk maradandó államot hagyott ránk. Ha mi is azt szeretnénk, hogy maradandó legyen és szeretnénk átadni gyermekeinknek, unokáinknak, akkor értékeket kell átadnunk” – mondta dr. Simicskó István augusztus 19-én, szombaton, Devecseren. A honvédelmi miniszter köszöntőjével nyílt meg a juhász- és pásztorkutyák CAC kiállítása a Bakonyerdő Zrt. devecseri erdészetnek sárosfői vadászházánál.

A rendezvény fővédnökeként dr. Simicskó István kiemelte: „Egy nemzetet, egy emberi közösséget sokféleképp jellemezhetünk, sok minden kifejezi (…) azt a közösségi érzést, azt a minőségi életet, amit mindannyian szeretnénk élni.” A honvédelmi miniszter hozzátette: nem csak a települések maguk - mint a vörösiszap-katasztrófa után gyönyörűen újjáépített Devecser - vagy a temetők, szeretteink emlékének ápolása tanúskodnak egy-egy közösségről. Az is példaértékű, ahogyan a nemzeti kincseinket, a magyar kutyafajtákat, a pásztor- és vadászkutyákat is ápoljuk.

Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatban dr. Simicskó István hangsúlyozta: „mi, magyarok lelkünkben erősek vagyunk, mindig is azok voltunk. Augusztus huszadikán különösen meg kell, hogy erősödjön lelkünk, hiszen Szent István királyunk maradandó államot hagyott ránk. Ha mi is azt szeretnénk, hogy maradandó legyen és szeretnénk átadni gyermekeinknek, unokáinknak, akkor értékeket kell átadnunk.” Ilyen továbbadandó, generációról generációra szálló érték a velünk élő örökségünk, a kilenc magyar kutyafaja – a drótszőrű magyar vizsla, az erdélyi kopó, a komondor, a kuvasz, a magyar agár, a mudi, a puli, a pumi, a rövidszőrű magyar vizsla – mellett az állatszeretet, az odafigyelés és gondviselés, melyek igazi magyar értékeknek számítanak – tette hozzá a dr. Simicskó István.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) szervezésében zajló rendezvény látogatóit - többek között V. Németh Zsoltot, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárát; dr. Kovács Zoltánt, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárát, a térség országgyűlési képviselőjét; valamint Polgárdy Imrét, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnökét - a házigazda, Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

A vezérigazgató kiemelte: nem véletlen, hogy a MEOESZ és a Bakonyerdő Zrt. között sok-sok évre visszatekintő kapcsolat van. Az erdészet akkor képes közjóléti céljait minél teljesebben végezni, ha nem csak berendezéseket épít, hanem rendezvényeket is szervez. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy az erdészet aktívan részt vegyen a rendezvényeken, közelebb hozva az embereket az erdőhöz, tanítva őket a természettel való együttélésre – mondta Varga László.

Juhász- és pásztorkutya kiállítás volt Sárosfőn
Forrás: kormany.hu
Fotók: Dévényi Veronika/HM
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Hajdu Tibor erdőmérnökre emlékeztek Szentgyörgyvölgyön - képgaléria!

Hajdu Tibor erdőmérnökre emlékeztek Szentgyörgyvölgyön - képgaléria! | 2017-11-28

Az Erdőrendezési Szakosztály és a Zalaegerszegi HCs közös rendezvénye


Visszanézhetőek a Kaán Károly emlékkonferencia előadásai

Visszanézhetőek a Kaán Károly emlékkonferencia előadásai | 2017-11-22

A szakképzéstől a szakigazgatásig


A virágos kőris az Év fája 2018-ban!

A virágos kőris az Év fája 2018-ban! | 2017-11-19

Felértékelődő ökológiai szerep a klímaváltozás tükrében


Átadták a Karcagi Parkerdő lombkorona sétányát - képgaléria!

Átadták a Karcagi Parkerdő lombkorona sétányát - képgaléria! | 2017-12-08

A NEFAG Zrt. közjóléti fejlesztése a fátlan Hortobágy szélén


Fellendült a természetjárás 2010 óta

Fellendült a természetjárás 2010 óta | 2017-12-07

Kiemelt szerepet töltenek be a fejlesztésekben az állami erdőgazdaságok

Imperial22 futárszolgálat