"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Dr. Dinnyés Álmos a soproni egyetem kancellárja

Dr. Dinnyés Álmos a soproni egyetem kancellárja

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 31-én sajtótájékoztató keretében ismertette 21 állami felsőoktatási intézmény leendő kancellárjainak nevét.

A sajtótájékoztatón elmondta: versenyképesnek, hatékonynak, fenntarthatónak és rugalmasnak kell lennie a magyar felsőoktatásnak. A felsőoktatás átalakítása érdekében hozott döntéseknek emellett igazodniuk kell a gazdasági igényekhez, valamint figyelembe kell vennie a magyar adófizetők társadalmi elvárásait is, mivel ők azok, akik a költségvetésen keresztül finanszírozzák a rendszert.

Hangsúlyozta: az átalakítások célja egyben az is, hogy megszűnjön a felsőoktatásban a rossz gazdálkodás, amely a PPP-konstrukciók formájában csődbe is viheti az intézményeket. Ennek érdekében menedzser-szemléletű gazdasági vezetést kapnak a kancellárok személyében az állami felsőoktatási intézmények.

A soproni Nyugat-magyarországi Egyetem kancellárjává Dr. Dinnyés Álmost, műszaki és vállalati kockázati menedzsert, a győri Széchenyi István Egyetem adjunktusát, projektvezetőt, az egyetem Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóságának korábbi ügyvivő szakértőjét nevezték ki.

Forrás: kormany.hu

Fotók: mno.hu

Hírszerkesztő: Nagy László