"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Mecsekerdős résztvevők a az Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságon

Mecsekerdős résztvevők a az Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságon
Augusztus harmadik hetében rendezték meg a 23. Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságot (EFOL) a svédországi Ahus-ban. A megmérettetésen részt vevő 12 fős magyar csapatból négyen (Horváth Péter Brúnó, Kiss Milán, Lázár Tamás, Szily Attila) a tavalyi házigazda – Mecsekerdő Zrt. – képviseletében álltak rajthoz a mintegy 270 versenyző között.
 
 

Az észak-európában nagy hagyományokkal rendelkező sportágban a résztvevők korosztályos kategóriákban mérhették össze erejüket és felkészültségüket sprintben, középtávon és váltóban. Az északi pályákon az abszolút esélyes svéd, norvég, finn, dán, lett és litván ellenfelekkel történő megmérettetésben a baranyai indulók eredményei a következők:

 Név

Kategória

Sprint helyezés

Középtáv helyezés

Kazal Márton

F 21

8.

9.

Kiss Milán

Open Men

1.

2.

Lázár Tamás

F 40

13.

13.

Szily Attila

F 21

15.

disq.

Horváth Péter Brúnó

F 40

9.

9.

Az EFOL nem csak sport, szakmai találkozó is egyben. A versenynapok között megtartott szakmai fórumok és helyszínlátogatások adnak teret annak, hogy Európa erdész szakemberei megoszthassák egymással tapasztalatukat és a „jó gyakorlatokat”. Az idei évben a résztvevők a mintegy 50 000 erdőtulajdonost tömörítő és összesen 2,4 millió hektár erdőt kezelő SÖDRA Skogsägarna gazdálkodási módszereit ismerhették meg, gyárlátogatáson vettek részt a Mörrums papírfa feldolgozó üzemben, valamint megismertek egy két generáció óta, folyamatosan erdőborított 70 hektáros kísérletet.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Fotók: Spiegl János

Hírszerkesztő: Nagy László