"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elkészült a Kőszegi hegység legfontosabb útvonalának felújítása - videóval!

Elkészült a Kőszegi hegység legfontosabb útvonalának felújítása - videóval!

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közel 230 millió forintot fordított a burkolatcserére, az árkok tisztítására, a vízelvezetők, a padka, a kitérők és a leágazók megépítésére. A tavaly augusztusban megkezdett beruházás műszaki átadása már megtörtént.

Tavaly a Kőszegi hegység legfontosabb útvonalán, a Szabó hegyi sípályát Velemmel összekötő szakaszon még akkora kátyúk tátongtak és olyan sűrűn, hogy már szinte kikerülni sem lehetett a lyukakat. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2014. augusztusában kezdte meg a fontos turisztikai útvonal felújítását. Most megtörtént a szakasz műszaki átadása. Az úton egyelőre 30 km-es sebességkorlátozás van érvényben.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Kőszegi hegységben 40 km-nyi aszfaltos utat kezel. A közforgalom számára is megnyitott szakaszok fontos útvonalak, hiszen ezeken keresztül lehet megközelíteni számos idegenforgalmi látványosságot, és itt közlekednek az erdőgazdaság munkagépei is.

Az aszfaltpályán kívül megújították a padkaszerkezetet, a vízelvezető rendszert, úgyhogy tulajdonképpen ez az 5,6 km teljes mértékben felújult.  A tartósság érdekében úgynevezett hidegremixes technológiát alkalmaztak, ami környezet- és költségkímélő is volt egyben, ugyanis a felmart régi burkolatot helyben ledarálták és beépítették az újba. Az 5,6 km-es szakasz 228 millió forintból újult meg, a beruházást a Szombathelyi Erdészeti Zrt. saját költségvetéséből finanszírozta.

Forrás: Szombathelyi TV

Fotók: videó:Szombathelyi TV

Hírszerkesztő: Nagy László