"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Élményvonat az erdőben

Élményvonat az erdőben

Kézihajtányozás, a Rezét gőzős nosztalgiaszerelvénye, lovasfogatozás, népi játékok, vasútmodell-bemutató, interaktív kiállítások és még ezernyi csoda várja mindazokat, akik 2016. szeptember 17-én részt vesznek a Gemenci Erdei Vasút napján, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

A kisvasút és a Gemenci erdő páratlan természeti értékeit bemutató programsorozat várja az érdeklődőket. Akiket elsősorban az erdei vasút csodája varázsol el, azokat kézihajtányozás, vasútmodell-kiállítás, bővített vasúti menetrend és a szolgálatba álló Rezét gőzös várja.

A természet szerelmesei lovasfogattal is bejárhatják a Gemenci erdő egyes területeit, valamint megtekinthetik a különleges élményeket nyújtó kiállításokat: a Gemenc kincsei kiállítást Pörbölyön, a Méhészeti Gyűjteményt Nagyrezétben, valamint a Halászati Kiállítást Lassiban. A szervezők nem feledkeztek el Gemenc gasztronómiai értékeiről sem, így mézkóstoló és mézvásár is várja Nagyrezétben az érdeklődőket

Az erdei vasút a szokásos hétvégi menetrend szerint közlekedik. Az első vonat 8:00 órakor indul Pörbölyről Keselyűsbe. A Rezét gőzős a nosztalgiavonattal 10:00 és 14:00 órakor hagyja el az állomást.

9:00 órától a Játékmező az erdei iskola mellett népi játékokkal, logikai feladványokkal várja a nagyobb gyerekeket, míg a kisebbek a Babasarokban ügyeskedhetnek.

A szabadtéri tanteremben berendezett műhelyben 9:00-11.00 és 13:00 – 15:00 óráig fajátékok, hűtőmágnesek készülhetnek.

Az erdei vasút évről-évre bővülő modelljét az előadóteremben mutatja be “A Pécsi Gyors” modellező klub.

TOVÁBBI PROGRAM

10.00 – 16:00 óráig rövid lovasfogatos erdei kirándulások. A fogat óránként indul.

9:00 – 11:00 és 13:00 – 14:00 Kézihajtányozás a fűrészüzem mellékvágányán.

9:00 – 11:00 és 13:00 – 14:00 Lézeres céllövölde a Gemenc Kincsei kiállítás előterében.

11:30 – 14:00 Ebéd a megújult erdei iskola éttermében.

Forrás: Gemenc Zrt.

Fotók: Gemenc Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László