"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Energy Globe Magyarország díjat nyert az Erdők Háza

Energy Globe Magyarország díjat nyert az Erdők Háza

Március 7-én zajlott az Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálája Budapesten, ahol a Jövő Generációja kategória nyerteseként büszkén vehette át az energiavilág „Oscar-díját” a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza.

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi elismerésére, az Energy Globe díjra 2016 december közepéig pályázhattak projektjeikkel vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek.

A közel száz pályázóból egy független szaktekintélyekből álló bíráló bizottság választott ki előzetesen kategóriánként 3-3-3 döntős pályázót, a végső győztesekről közönségszavazás döntött.

Nagyszerű lehetőségként éltük meg, hogy az országos megmérettetés keretében is bemutatkozhattunk, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki szavazatával és a hírünk megosztásával támogatta az Erdő Házát.  Az E.ON által felajánlott 3 millió forintos projekt-támogatást erdei iskolai fejlesztésekre fordítjuk, továbbra is elhivatottan vállalva a „jövő generációja” környezettudatos szemléletformálásával járó küldetést és kihívást.

A Mecsekerdő Zrt. által fenntartott, Hetvehely melletti Sás-völgyben található Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza épülete 2013-ban vált példaértékű ökoközponttá. A fejlesztés során környezetbarát és energiahatékony megoldások kerültek kialakításra, ezáltal az alternatív energiaforrások használatát a gyakorlatban is be tudják mutatni a célcsoportok számára. Mindezzel összhangban bővült a minősített erdei iskolai program is – élményorientált pedagógiai módszerek segítségével összeállított környezettudatos programok, képzések támogatják a környezeti fenntarthatóságot és a Mókus Suliba érkező fiatalok környezeti nevelését.

Az E.ON Energy Globe Magyarország díj zsűrijének elnökét, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót idézve: „Azok, akik erre a versenyre jelentkeztek, megértették a változás fontosságát és úgy döntöttek, saját kezűleg akarják alakítani a közös jövőnket. Büszkék lehetünk rájuk!”

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Fotók: E.ON Energy Globe Magyarország Díj

Hírszerkesztő: Nagy László