"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Debrecenben is boltot nyitottak a vadhús népszerűsítésére

Debrecenben is boltot nyitottak a vadhús népszerűsítésére

Az erdei delikátesz üzlethálózat ötletét egy hazai erdőgazdaság találta ki, miután Magyarország legnagyobb vadhúsfeldolgozójaként, az évi 700 tonna hús 90 százalékát külföldre exportálják. A magyar emberek mindössze évi 40 dekát fogyasztanak, ami töredéke a az uniós átlagnak.

- A belföldi piacot az áruházláncokon terítettük idáig és most jutottunk el oda, hogy olyan üzlethálózatot hozunk létre, ahol az erdők, mezők termékeit egy üzletben lehet megvásárolni – nyilatkozta Emmerling Gábor, a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgató helyettese.

A bolt megnyitó ünnepségén Bitay Márton, a Földművelésügyi minisztérium államtitkára azt mondta: a cél, hogy minél közelebb hozzák a magyar embereket ezekhez az élelmiszerekhez, hiszen mind állami erdőgazdaságokból, őstermelőktől származnak. Hozzátette: Magyarország hiába rendelkezik a Kárpát-medence legjobb vadállományával, mégis alig jut az asztalra belőle, pedig a vadhús gyakorlatilag bioélelmiszer és teljesen egészséges. - Én azt gondolom, hogy mindenféleképpen támogatandó az a cél, hogy minél többen fogyasszunk vadhúst, akár a közétkeztetésben, akár  prémiumtermékként.

A Debreceni Erdei Delikátesz szaküzlet a negyedik tagja az országos hálózatnak, és a tervek szerint hamarosan újabbak nyitása is várható.

A fenti képre kattintva videótudósítás nézhető meg!

Forrás: Debreceni TV

Fotók: videó:Debreceni TV

Hírszerkesztő: Nagy László