"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek az Érsekkertben

Erdészek az Érsekkertben

Hetedik alkalommal hozta el az erdőt a város szívébe az Egererdő Zrt., a társaság ezúttal is az Érsekkertbe várja a gyerekeket nyílt napra. Tizenkét állomáson, játékos feladatokon keresztül ismerhették meg az erdőt és az erdészek munkáját.

dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte: a program tökéletes alkalom arra, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek a természethez, egyben megismerjék azt a munkát, amit az erdészek-erdészetek az erdeinkben folytatnak. Emlékeztetett, hogy az erdészeti tevékenységhez a Kormányhivatal is kapcsolódik, hiszen az erdőgazdálkodás szakszerűségét a hivatal erdészeti hatósága ellenőrzi.

Rázsi Botond Eger alpolgármestere beszédében arra kérte a gyerekeket, hogy ne csak erőforrásként, hanem megőrzendő értékként tekintsenek a természetre.

A házigazdák nevében dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az óvodás és iskolás gyerekeket, az őket kísérő pedagógusokat, majd hangsúlyozta: a cél az, hogy minél többen megismerjék az Egeredő sokszínű tevékenységét, ami környezettudatos hasznosítást, fenntartható gazdálkodást is jelent.


Az Erdészeti nyílt napon idén is 12 állomást járhatnak végig a gyerekek az Érsekkertben, például erdei finomságokat kóstolhatnak, ismeretterjesztő játékokban vehetnek részt, vagy épp fűrészelési bemutatón csodálhatják meg a leggyorsabb favágók munkáját. Az Egererdő mellett egy-egy standon bemutatkoznak a lengyel és szlovák partnererdészetek is.

Forrás: Heves megyei Kormányhivatal

Fotók: Gál Gábor

Hírszerkesztő: Nagy László