"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért a Bakonyban

Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért a Bakonyban

Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. és partnere, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. a környezettudatos gondolkodás jegyében közösen szerveztek hulladékgyűjtési akciót az erdőgazdaság területén. Az összefogás is hangsúlyozza a két társaság filozófiáját: mindannyian tehetünk környezetünkért.

Az eseményen részt vett Varga László, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO is. A program keretében az erdészeti társaság munkatársai és vasutasok közösen szedték össze az eldobott szemetet a devecseri erdőben, hogy együtt tisztább környezetet teremtsenek, mely jól tükrözi az erdőgazdaság szlogenjét, miszerint „Mindenünk a természet!”

A vasútvállalat immár második alkalommal vesz részt hasonló, közösségformáló akcióban – azzal a nem titkolt céllal, hogy a „Szedd magad! – tiszta erdeinkért, tiszta környezetért” elnevezésű megmozdulás hagyományteremtő lesz, és a jövő generációi számára is élhetőbb világot teremt. A Rail Cargo Hungaria egyik alapértéke a környezettudatosság: a társaság a vasúti árufuvarozás során nagy figyelmet fordít a környezetterhelés csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, az élővilág védelmére és a fenntartható fejlődés biztosítására. A vasúti árufuvarozás lényegesen kisebb CO2-kibocsátással jár, mint például a közúti fuvarozás. Mindemellett a mindennapos irodai működéshez kapcsolódó zöld programokat is rendszeresen hirdet a vállalat, amelyeket a 2014-ben bevezetett Környezetközpontú Irányítási Rendszer strukturált módon valósít meg.

A magyarországi erdészetek évtizedek óta veszik igénybe a vasúti árufuvarozási szolgáltatásokat, így a megmozdulás a társaságok közti partnerség megerősítésére is jó alkalmat adott. Fontos hangot adni a környezetért tett lépéseknek, hiszen ezek másokra is ösztönzőleg hatnak: ha mi magunk teszünk a szebb, zöldebb környezetért, még inkább a sajátunknak érzünk annak megóvásá­t.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Fotók: Bakonyerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László