"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészetszakmai nyitás Marokkó felé

Erdészetszakmai nyitás Marokkó felé

Kiemelkedő stratégiai partnert jelent Marokkó Magyarország számára, a Déli Nyitás kapcsán a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése a cél – hangsúlyozta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes Aziz Akhannouch, a Marokkói Királyság mezőgazdasági, halászati, vidékfejlesztési, víz- és erdőügyi miniszterével folytatott tárgyaláson.

Magyarország számára a marokkói erdészeti tapasztalatok lehetnek igen hasznosak, mivel olyan extrém száraz területen is folytatnak erdőgazdálkodást, amelyre hazánk még nem talált megoldást, Marokkó számára pedig a magyarországi cédruspopuláció vizsgálata lehet hasznos. A két ország kutatóintézetei között együttműködési megállapodás került aláírása.

Az Erdészeti Lapok áprilisi lapszámában induló cikksorozat írásai - dr. Somogyi Norbert (általános főigazgató helyettes, NAIK) és dr. Borovics Attila (igazgató, NAIK ERTI) tollából - a MAGHREB-országokkal (Algéria, Marokkó, Tunézia) folytatott kétoldalú erdészetszakmai kapcsolatok építését, a közös kutatási területeket és az adott országok itthon alig ismert erdőgazdálkodási viszonyait mutatják be.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: FM

Hírszerkesztő: Nagy László