"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti GPS-t kapott ajándékba a mátrafüredi szakképző iskola

Erdészeti GPS-t kapott ajándékba a mátrafüredi szakképző iskola

Erdészeti GPS-t kapott ajándékba a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola egy erdészeti eszközöket, szoftvereket előállító magyar elektronikai középvállalkozástól. Az egymillió forint értékű műszer ma már nélkülözhetetlen az az erdei munkák során, elsősorban a területmérésben.

Ünnepélyes, egyben szakmailag is fontos esemény történt 2014. szeptember 18.-án az FM ASzK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában Mátrafüreden. A CGP Instruments Kft. képviseletében Tóth Béla Ákos kereskedelmi igazgató (az iskola volt tanulója) és Vadász László erdészeti tanácsadó (az iskola volt tanára) ajándékozott az iskolának 2 db tt8000 típusú PDA készüléket, melynek értéke közel 1 millió forint.

Tóth Béla Ákos elmondta, hogy a számítástechnika, a térinformatika egyre inkább teret nyer az erdőgazdálkodási gyakorlatban is. Készülékeiket ma már Magyarországon hat erdészeti részvénytársaság használja. Vadász László arról beszélt, hogy eszközeiknek milyen szerepe van és lesz az erdei választékok nyomonkövetésében, az erdészeti logisztikában. Pallagi László az iskola tanára a készüléknek a kis területeket érintő, természetszerű erdőkezelés regisztrálásában betöltötött funkcióit emelte ki.

A tanulók a nagy értékeket hallva egyelőre óvatosan vették kezükbe az eszközöket. Gréczi László szakmai igazgató helyettes megköszönve a cég nagyvonalú ajándékozását kiemelte, hogy az iskola számára fontos és hasznos a volt diákok, dolgozók kötődése és -bízva a további jó kapcsolatban-  követendő példaként értékelte a helyzetet. Az esemény baráti beszélgetéssel - melyben a régi idők felelevenítése központi szerepet kapott - zárult.

Forrás: FATÁJ Online, heol.hu

Fotók: FATÁJ Online

Hírszerkesztő: Nagy László