"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti-vadászati igazságügyi szakértők konferenciáját rendezi meg az ERTI

Erdészeti-vadászati igazságügyi szakértők konferenciáját rendezi meg az ERTI

A NAIK-Erdészeti Tudományos Intézet hagyományteremtő céllal és ismereteink szerint Magyarországon első alkalommal megrendezi az erdészeti, vadászati igazságügyi szakértők konferenciáját, vitafórumát. Hasonló rendezvények a nemzetközi irodalomból ismertek, például Németországban rendszeresen zajlanak. A konferencia különlegességét jelzi, hogy több mint száz résztvevő regisztrált az ország minden részéről.

A konferencia célja, hogy az igazságügyi szakértők szabadságfokát és kompetenciáját nem csökkentve egységesítse a különböző témakörökben az általuk kialakított gyakorlatot, vitatott határesetekben esetleg állásfoglalást adjon ki és megjelenítse igényeiket a NAIK-ERTI egyes kutatási irányainak tekintetében is.

A szervező kutató intézet kifejezett szándéka, hogy az elméleti okfejtések helyett nagy gyakorlatú és aktív szakértők tényleges eseteik alapján osszák meg gondolataikat egymással. A konferencia előadásaiból és a hozzászólásokból készül egy kiadvány is, melyet a szakértők napi munkájuk során tudnak hasznosítani.

Forrás: ERTI Sajtóközlemény

Hírszerkesztő: Nagy László