"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Európa legjobbjai között a soproni Roth Gyulások!

Európa legjobbjai között a soproni Roth Gyulások!

2015. május 20-24. Észtországban rendezték meg a XIV. Erdésztanulók Szakmai Európa Bajnokságát. 2014. októberben Piliscsabán már eldőlt, hogy 2015-ben is iskolánk (NYME Roth Gyula  Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium) csapata képviseli Magyarországot az Erdésztanulók Szakmai Európa-bajnokságán.

A felkészülési hónapok alatt befektetett munka és energia meghozta a várt, az eddigi legjobb magyar eredményt. Gubicza Gábor, Szabó Bence, Szalai Dániel és Viserálek Martin alkotta csapat – Szabó György szakmai vezetésével – megmutatta, hogy mind technikai, mind elméleti téren versenyről-versenyre mennyit lehet fejlődni és a tanultakat sikeresen kamatoztatni. A 2014-es olaszországi EB tapasztalatai, a piliscsabai eredmények, a görgényszentimrei edzőtábor, az OSZTV és a felnőtt válogatott segítségével töltött “edzőtábor” napjai meghozták az eredményeket.

A 17 európai országot képviselő csapatokkal történő – a világbajnokság szabályai szerint szervezett és értékelt – szakmai megmérettetésen a következő kimagasló eredmények születtek:

5. Helyezés: összetett csapatverseny
4. Helyezés: erdészeti szakmai csapatverseny
7. Helyezés: technikai csapatverseny
6. Helyezés: Szabó Bence gallyazásban

Iskolánk csapata színvonalas teljesítményével felzárkózott a legjobbak közé. Ezt az eredmények mellett a személyesen tapasztalt szakmai elismertség és érdeklődés is tükröz. Csapatunk magabiztosan, stabil elméleti és technikai tudással, a biztonságos munkavégzés szabályait maximálisan betartva, balesetmentesen versenyzett.

Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik tudásukkal és tapasztalatukkal hozzájárultak diákjaink és így Iskolánk sikeréhez. Külön köszönet a szakmai tanároknak, szponzorainknak (Stihl, Husqvarna), a felnőtt válogatott csapatkapitányának Kántor Jánosnak és Bakó László volt diákunknak.

Csapat tagjai: Viserálek Martin, Szabó Bence, Szalai Dániel, Gubicza Gábor

Felkészítő tanáruk: Szabó György

Kísérőtanár: Dr. Takács Viktor és Barasits Péter

Forrás: NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium Sopron

Fotók: NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium Sopron

Hírszerkesztő: Nagy László