"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdésztanulók Európa Bajnoksága zajlott Sopronban - képgaléria!

Erdésztanulók Európa Bajnoksága zajlott Sopronban - képgaléria!

Május 23. és 26. között a soproni Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont a 17. Erdésztanulók Európa Bajnokságának. Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával megvalósított versenyen 21 ország 22 négyfős csapata mérte össze tudását.

Ugron Ákos Gábor, az AM állami földekért felelős helyettes államtitkára a megnyitóünnepségen tartott köszöntőjében az európai térséget is érintő klímaváltozás erdészeti következményeire való felkészülés fontosságát emelte ki.

A helyettes államtitkár a résztvevő diákokhoz szólva, kitért a versenynek köszönhető nemzetközi kapcsolatépítés jelentőségére is. A háromnapos megmérettetés során a versenyzők többek között felismerési feladatokban (növény-, állatfaj, kórkép, faanyag), baleset-elhárítási próbában, valamint technikai versenyszámokban (motorfűrész lánccsere, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés, és gallyazás) mérhették össze tudásukat.

Az Erdésztanulók Európa Bajnokságának történetében a legnagyobb versenyzőszámú megmérettetésen hazánkat a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai képviselték: Papp Armand, Kósi Richárd, Piller Rajmund, Kovács Balázs Bence.

A magyar diákok Gubicza Gábor csapatvezető irányításával a technikai versenyszámokban, szoros versenyben a 4., az erdészeti és a technikai számokat is magába foglaló összetett csapatversenyben az 5. helyezést, míg egyéni versenyszámokban 1. és 2. helyezést is megszereztek, ezzel az elmúlt 16 Európa-bajnokság legjobb magyar eredményét érve el.

További részletes beszámoló és bőséges képanyag a rendező erdészeti szakgimnázium és szakközépiskola honlapján érhető el a szövegkapcsolóra kattintva, illetve válogatott képek a Híralbumok képgalériában böngészhetőek a honlapunkon.

Forrás: kormany.hu, Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Fotók: Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Hírszerkesztő: Nagy László