"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőgazdaságok az ÁSZ jelentéseinek tükrében

Erdőgazdaságok az ÁSZ jelentéseinek tükrében

Elkészült "Az állami erdő és erdőgazdaságok vagyonkezelése és számvitele az Állami Számvevőszék jelentéseinek tükrében" c. kiadvány a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány gondozásában, dr. Lett Béla szerkesztésében.

2015-ben az erdész szakmai közvéleményt váratlanul érte a 22 erdészeti részvénytársaság ÁSZ vizsgálata és a jelentésből a médiában megjelentek.

Prof. Em. Dr. Lett Béla az elmúlt 20 év erdővagyon tulajdonosi és vagyonkezelői dokumentumait - az erdőértékelési és számviteli témákra is fókuszálva - feldolgozta, és az ÁSZ megállapításokat időrendben mellé szerkesztette. A mintegy 200 oldalas törzsanyagot 5 melléklet és 6 (csak elektronikus formájú) függelék egészíti ki.

A szakanyag végén a Mészáros Károly vezette Erdővagyon-gazdálkodási Intézet vonatkozó témakörökben kifejtett tevékenysége került összefoglalásra.

A kiadványt a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány korlátozott számban terjeszti, illetve a szerkesztett tanulmányt és a hat (ki nem nyomtatott) függeléket az Emlékalapítvány honlapján elektronikusan közzé tette, a nyilvánosság letöltheti, hasznosíthatja.

A Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány honlapja elérhető közvetlenül és a NymE EMK EVGI honlapon keresztül is.

Kapcsolódó korábbi híranyagaink:Az Állami Számvevőszék vizsgálata az állami tulajdonú erdőgazdaságok vagyonkezeléséről, Lezárult az Állami Számvevőszék vizsgálata

Forrás: NYME EMK EVGI

Fotók: NYME EMK EVGI

Hírszerkesztő: Nagy László