2018. 07. 23. Ma Lenke, Brigitta, Apollinár névnapja van. Pontos idő: 00:32
Ágazati, szakmai hírek

Erdő Háza és vadaspark is lesz a Soproni Parkerdőben | 2018-01-17

Sikeres és tartalmas fejlesztések éve volt 2017 a TAEG Zrt. számára

Sikeres és tartalmas esztendőt tudhat maga mögött a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., hiszen a 2017-es évben számos fejlesztést sikerült megvalósítaniuk a Soproni Parkerdőben és rengeteg látogatót vonzott az "Oktatással a természet oldalán" elnevezésű rendezvénysorozatuk is.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. már a 2017-es esztendő elején elhatározta, hogy kicsábítja az embereket a természetbe, mellyel a legfőbb céljuk az volt, hogy a családoknak tartalmas programokat kínáljanak és ezáltal minél több gyermek arcára csaljanak mosolyt a parkerdőben szervezett programok során.

Bánáti Lászlótól, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatójától megtudtuk, hogy nagyon pozitívan fogadták a soproniak az említett elhatározást, amit az is igazol, hogy a közel harminc ide kapcsolható programon több ezren vettek részt és minden bizonnyal kellemes emlékekkel és kalandokkal gazdagodva gondolnak vissza azokra a résztvevők. 

Bánáti László hozzátette, hogy a parkerdő iránti megnövekedett érdeklődés a népszerűsítő alapötlet mellett annak is köszönhető, hogy számos jelentős fejlesztés is megvalósult a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. által. Ide sorolható az a jelentős lépés is, amikor átadták a Károly magaslatnál -  a Soproni Parkerdő centrumánál - az Erdei Élményparkot, amelynek látogatottsága azóta is töretlen.

Örömteli hír és a célok illetve törekvések eredményét igazolja, hogy a tavalyi esztendőben, a 2016-ban átadott Kőhalmy Vadászati Múzeum elnyerte a 2017-es esztendő Ökoturisztikai Látogatóközpontja címet, amely a munka elismerése mellett továbbra is arra ösztönzi a Tanulmányi Erdőgazdaságot, hogy jó úton járnak a tekintetben hogy színvonalas szolgáltatást biztosítsanak a természetbarátoknak.

A szolgáltatás fejlesztésekhez kapcsolódó hír az is, hogy a tavalyi esztendőben kormányzati támogatással megnyílt a TAEG Zrt. Lignova könnyűszerkezetes lakóházakat bemutató és értékesítési centruma a Bánfalvi úton, ahol modern, a 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények között, több mint 250 négyzetméteren tudják fogadni a készházak iránt érdeklődőket.

Bánáti László az idei esztendőre is szolgált remek hírekkel, hiszen a mellett hogy 2018-ban az általuk szervezett programok sokaságára továbbra is várják az érdeklődőket, a parkerdei fejlesztések sem állnak meg.

Friss hír, hogy pályázati forrásból a parkerdőben a Lombkorna Tanösvény, a Muckon pedig az  Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és vadaspark is megvalósulhat.  A most érkezett sikeres pályázati elbírálás azt jelenti, hogy a napokban megindulhat a közbeszerzési eljárás, amelyet követően - várhatóan már a nyáron -  elindulhatnak a kivitelezések mind a két helyszínen.

További remek hír, hogy a TAEG Zrt. önerőből szintén a 2018-as eszendőben megvalósítja az óvodások részére tervezett Boszorkány tanösvényt, amely a Károly magaslatnál fog indulni valamint a Várhelyen is meglepetéssel készülnek azoknak, akik előnyben részesítik a természet közelségét és az erdei látnivalókat.   

Erdő Háza és vadaspark is lesz a Soproni Parkerdőben
Forrás: sopronmedia.hu
Fotók: Leczovics Zsolt
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat