"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Százak vettek részt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Erdők Hete rendezvényein

Százak vettek részt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Erdők Hete rendezvényein

Egész héten változatos programokkal vártak minden korosztályt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában. A több mint 300 óvodás és kisdiák mellett 150 nyugdíjas is részt vett az Erdők Hete miskolci rendezvénysorozatán, amelyet a világnapok jegyében rendeztek meg. A gyerekek a foglalkozások során érdekes háziállatokkal ismerkedtek furfangos játékok segítségével. A népmese napján kipróbálhatták színészi rendezői tehetségüket a Fa Manó irányításával. A tanösvény túrák alkalmával az erdei állatokról, az erdőgazdálkodásról és az erdő közjóléti szerepéről is sokat hallhattak. Számos miskolci és környékbeli óvoda apróságait már visszatérő vendégként  üdvözölhettük a Csanyikban.

A programokon az idősebbek ízelítőt kaptak az erdei iskola mindennapjaiból – a gyerekek számára kitalált foglalkozásokon keresztül. Nagy sikere volt a tanösvény túrának, a kézműves sátorban pedig számtalan szebbnél-szebb, színes, őszi ajtódísz készült. Természetismereti tudásukról játékos vetélkedőn adtak számot, belekóstoltak az „Erdő Ízei”-be, és néhány furfangos ügyességi feladatban is jeleskedtek.

Ebben az évben az Erdők Hete rendezvényein a fő cél a magyar erdők turisztikai szerepének bemutatása volt. Szeptember 29. és október 5. között országszerte nagyon sok színes, érdekes program közül válogathattak az érdeklődők. Az Erdők Hetét 1997 óta szervezik meg rendszeresen. A rendezvény célja, hogy erdészek közreműködésével megismertessék az emberekkel Magyarország erdőállományának gazdagságát, közjóléti és gazdálkodásban betöltött szerepét. A kezdeményezést az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította el. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a kezdetek óta szervez rendezvényeket ebből az alkalomból.

Idén egyébként a társaságnál „tovább tart” az Erdők Hete. Az iskolák és óvodák részéről akkora az érdeklődés, hogy még október második hetében is foglalkozásokat tartanak az erdei iskolában.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László