"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Erdők Hete” Lengyel Annafürdőn

„Erdők Hete” Lengyel Annafürdőn

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. idén is csatlakozott az Országos Erdészeti Egyesület Erdők Hete programsorozatához. Az idei tizennyolcadik Erdők Hete rendezvénysorozat a Tolnai-hegyháton október 21-én került megrendezésre Lengyel Annafürdőn, a Turisztikai és Természetismereti Központnál. Az egész napos programon tamási és hőgyészi általános iskolás diákok és mucsfai óvodások vettek részt szép számmal.

A Földművelésügyi Minisztérium és a programokat összefogó Országos Erdészeti Egyesület a XVIII. Erdők Hete rendezvényein keresztül a magyar erdők turisztikai szerepére kívánja felhívni a figyelmet. A magyarországi erdőterület – ezen belül különösen a több mint egymillió hektárnyi állami erdő – az ország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik

Programok között szerepelt egy természetismereti túra, amely során a csodálatos őszi erdőben bolyongva ismerkedhettek meg a hazánk erdeinek növény és állatvilágával és közjóléti szerepével. A szerencsés látogatók közelről figyelhették meg a vadasparki dámszarvasaink nászát.

Ezen kívül két kézműves foglalkozáson fejleszthették a kézügyességüket a gyerekek. Ez volt a nemeztulipán készítés és a filcállat varrás. A rendezvény alatt erdei büfé várta az éhes túrázókat. Itt a finom tea és sörkifli mellett csipkebogyót és kökényt is kóstolhattak a kíváncsi gyerekek. Az idei programról is teli hassal és elfáradva, de szép emlékekkel gazdagon tértek haza vendégeink.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Fotók: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László