"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kitüntett erdész kollégák az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából

Kitüntett erdész kollégák az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából

Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e és az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából elismeréseket adományozott a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Életfa Emlékplakett Arany Fokozata kitüntetést adott át

Hopp Józsefnek, a Zalaerdő Zrt. vadászati felügyelőjének, a zalai gímszarvas-gazdálkodás világhírnevének megőrzése érdekében évtizedeken át végzett munkája; az erdő, a vad, a vadászat szeretetére tanító tevékenysége elismeréseként, aki a kitüntetést egy későbbi időpontban veszi át.

Szeverényi Istvánnak, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott erdészetvezetőjének, a nyárjasi erdészet területén hosszú időn át végzett kiemelkedő erdőgazdálkodási munkájáért.

Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést adott át

Frazon Ferencnek, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, a szászvári erdészet vezetőjeként hosszú időn át végzett kiemelkedő erdőgazdálkodási munkájáért, aki később veszi át a díjat.

Pál Lászlónak, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott erdészetvezetőjének, az iváni erdészet területén, valamint az erdésztanulók oktatása terén hosszú időn át végzett munkája elismeréseként.

Reményfy Lászlónénak, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott osztályvezető-helyettesének, erdőművelési területen a Mátra és a Nyugat-Bükk  térségében  végzett  kiemelkedő munkájáért.

Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést adott át

Balsay Sándornak, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatójának, az észak-hansági erdészet területén hosszú időn át végzett példaértékű munkájáért.

Hornyászky Antalnak, a volt Állami Erdészeti Szolgálat Miskolci Igazgatósága nyugalmazott igazgató-helyettesének, erdőgazdálkodási, erdőtervezési területen hosszú időn át végzett munkájáért, az erdészeti hagyományok ápolásáért.

Az Erdők Világnapja alkalmából adományozott Pro Silva Hungriae Díjat adott át

Bodor Dezső Károlynak, az Ihartű-2000 Erdészeti és Faipari Kft. tulajdonosának, ügyvezető igazgatójának, a Veszprém megyei magánerdő gazdálkodás érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Dr. Borovics Attilának, NAIK Erdészeti Tudományos Intézete megbízott igazgatójának, a korszerű erdészeti tudományos kutatás intézményrendszerének korszerűsítéséért végzett munkája elismeréseként.

Dr. Náhlik Andrásnak, a Nyugat-Magyaroszági Egyetem Erdőmérnöki Kara általános rektor-helyettesnek,az erdő és vad kapcsolatára, a hazai vadgazdálkodás ökológiai megközelítésére épülő oktatói és tudományos munkássága elismeréseként, különösen tekintettel a nagyvadfajok vizsgálatára.

Dr. Oroszi Sándornak, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főmúzeológusának, erdészettörténeti kutatásai, az erdészeti hagyományok megőrzése, az ágazat népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Papp Gyulának, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettesének, erdőfelújítási, erdőgazdálkodási területen hosszú időn át végzett munkája elismeréseként.

Varga Lászlónak, a BAKONYERDŐ Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatójának, a  Balaton-felvidék és a Bakony erdőgazdálkodása terén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át

André Zoltánnak, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, a Jászsági erdészkerület területén végzett több mint négy évtizedes lelkiismeretes munkája, magánerdő gazdálkodókat segítő tevékenysége elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából.

Élő Zoltánnak, a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet szakreferensének, az erdész- és vadász szakképesítések dokumentumainak, erdészeti, vadgazdálkodási és mezőgazdasági géptan tananyagainak kidolgozása terén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért.

Kiss Bélának, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezető-helyettesének, az erdőgazdálkodás műszaki hátterének biztosítása, minőségügyi és környezetvédelmi területen végzett munkája elismeréseként.

Krauzer Ernőnek, a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatósága továbbképzési igazgatójának, a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékességi körébe tartozó ágazatok, különösen a vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, természetvédelem és mezőőri szolgálat rendészeti feladatait ellátó szakemberek képzése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Németh Tamásnénak, a Vidékfejlesztési Minisztérium Erdészeti Halászati és Vadászati Főosztálya koordinációs referensének, erdészeti és erdővédelmi szakterületen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Rencsi Gábor Józsefnek, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti igazgatójának, a Tállyai erdőterületen a természetvédelem, a fakitermelés, az erdőfelújítás és a vadgazdálkodás összehangolásával végzett munkája elismeréseként.

Szolnyik Csabának, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal  Erdészeti Igazgatósága természetvédelmi referensének, az erdészeti igazgatásban a Natura 2000 erdőterületekkel kapcsolatos ügyek intézése során végzett eredményes munkájáért.

Váradi Gábornak, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti igazgatójának, a Zrt. egységes arculatának kialakítása, a Keletbükk erdőszerkezet-átalakítása érdekében végzett munkája, kárelhárítási tevékenysége elismeréseként.

 

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton gratulál és elismerését fejezi ki a kitüntetett kollégáknak!

Forrás: marcius15.kormany.hu

Fotók: VM Sajtóiroda

Hírszerkesztő: Nagy László