"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a NYÍRERDŐ-napot

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a NYÍRERDŐ-napot

Az időjárás is kegyeibe fogadta az „erdőjárókat” és szép, őszies idő várta az érdeklődőket a nyolcadik alkalommal megrendezett NYÍRERDŐ-napon. A program a XIX. Erdők Hete országos programsorozathoz kapcsolódott, amelynek jelmondata: „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!

 

A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola nemcsak a gyerekek, hanem a családok számára is változatos programokkal készült. Nyíregyházán, az Erdei Tornapályánál ismét voltak erdei futóversenyek: a résztvevők különböző távokat teljesítve kocogtak az erdő legszebb részein. Aki akarta, rönkhajító versenyen is kipróbálhatta magát, a családok pedig sorversenyen mérhették össze ügyességüket. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is volt erdei termékek kóstolója, kézműves foglalkozás, lovas kocsizás, újdonság volt viszont a vadászkutya bemutató. A Dió-Trió Zenekar és a Mandala dalszínház zenés műsorokat adott elő, a tombolán pedig egyebek mellett tíz mázsa tűzifa is gazdára talált.

A rendezvényen hirdették ki a „Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat eredményét is, a zsűrinek több mint száz alkotás közül kellett választania. Nem ez volt az egyetlen „erdészeti” verseny a héten, Nyíregyházán. Csütörtökön volt a megyeszékhely felső tagozatos általános iskolai tanulói számára meghirdetett „Kiből lesz az erdész?” akadályverseny döntője. A megmérettetésre 8 nyíregyházi általános iskola 39 csapata jelentkezett. A nyíregyházi Erdők Hete programokat vasárnap délelőtt családi túra zárta – összegezte az eseményeket Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

A versenyek eredményei:

„Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat:

Általános Iskola

1. Nagy Eszter

2. Haraszti Bence

3. Szabó Áron Pál

Középiskola

1. Kurucz Hanna

2.  Vonza Fanni Adrienn

3. Dékmár Hanna

„Kiből lesz az erdész?” akadályverseny:

1. Móricz Zsigmond Általános Iskola Fürge Ürgék

2. Móricz Zsigmond általános Iskola Erdőmentők

3.  Arany János Gimnázium és Általános Iskola Fatuskók

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László