"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőmentő tematikus napra készül a közmédia

Erdőmentő tematikus napra készül a közmédia

A március elsejei műsorfolyam célja, hogy az MTVA felhívja a figyelmet a decemberi ónos eső által okozott károk felszámolására és a természet védelmére.

A szakemberek becslése szerint 34 ezer hektár állami erdőben 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa. Lomniczi Gergely az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára elmondta: "Most a kármentesítés folyamata zajlik az erdőterület belsejében, ez azonban egy hosszabb folyamat és ennek a végén lehet majd tudni, azt hogy hány hektáron szükséges pótolni az erdőt, hány hektáron szükséges ültetni.

Az összefogás érdekében Áder János levélben fordult Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet a civil összefogásnak. A közmédia március 1-jén tartja az "S.O.S Bajban az erdő!" című tematikus napot.

Siklósi Beatrix az MTVA főszerkesztője azt mondta: a műsorfolyammal a fákra, az erdőkre és az erdészek munkájára szeretnék felhívni az emberek figyelmét. A tematikus naphoz kapcsolódva várják a természetszerető nézők, hallgatók fotóit, a szelfiket (önfotókat), amelyen a beküldő a kedvenc fájával van lefényképezve. Szeretnénk ha a kép történetét is megírnák és elküldenék az erdomento@mtva.hu email címre, a legjobb felvételekből az MTVA a műsor idejére elkészíti saját "virtuális erdejét" - mondta a főszerkesztő.

A digitális erdő tervéről a főszerkesztő elmondta: a faállományt pusztító-megtizedelő fagykárok után a szakemberek, a felelős állami szervek és vezetők már belefogtak a kárenyhítés emberpróbáló feladatának megvalósításába. De mivel az erdők, fák életünk részei, mi, civilek is segíthetünk megmentésükben. Első lépésként úgy, hogy felhívjuk a figyelmet rájuk - tette hozzá. Várjuk az "Én és a kedvenc fám" szelfiket, azokkal a történetekkel, amelyek visszaidézhetik gyermekkori nyarak emlékét, vagy az első csók felejthetetlen élményét, esetleg megmutatják azt a kedvenc fát, amelyet még nagypapánk ültetett.

Forrás: hirado.hu

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László