"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőmérnök napot szervez a Mecsekerdő Zrt.

Erdőmérnök napot szervez a Mecsekerdő Zrt.

Október 13-án kerül sor a Mecsekerdő Zrt.-nél alkalmazásban álló erdőmérnökök immár hagyományosnak számító szakmai rendezvényére a Szigetvári Erdészet szentegáti erdőtömbjében.

A Társaság kezeli Baranya megye állami erdőterületeinek nagy részét, 54.000 hektáron gazdálkodik, mely a megye összes erdeinek felét teszi ki. A Mecsekerdő Zrt. feladata, hogy felelős állami erdőgazdálkodóként a tartamos, természetközeli erdőgazdálkodás, az erdőnevelés, és a képződő faanyag hasznosítása mellett minél magasabb szinten lássa el az erdők közcélú szolgáltatásaival kapcsolatos teendőket, továbbá megőrizze és védelmezze a természeti értékeinket. Ezen funkciók összehangolását, a sokrétű tevékenység hosszú távú tervezését és irányítását jelenleg 33 erdőmérnök látja el, akik nagy hangsúlyt fektetnek a közös gondolkodásra és kapcsolatépítésre is. Az ilyen jellegű szakmai napok lehetőséget biztosítanak az aktuális gazdálkodási kérdések megvitatására, a tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására.

A rendezvény házigazdája a Szigetvári Erdészet, ahol terepi programban a nagy értékű tölgyesek kezelése, az erdőfeltárás, az útépítés és gépesítés, továbbá a Pro Silva erdőkezelés témakörei kerülnek napirendre.

Idén első alkalommal nem csupán a Mecsekerdő Zrt. erdőmérnökei vesznek részt a szakmai napon, hanem lehetőséget biztosítanak az erdőgazdálkodás, a természetvédelem valamint a szakképzés területén tevékenykedő partnereik számára is.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László