"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az erdőterületeket érintő tűzkárok megelőzéséhez nyújtandó támogatás igénybevételének feltételeiről

Az erdőterületeket érintő tűzkárok megelőzéséhez nyújtandó támogatás igénybevételének feltételeiről

Hazánkban az elmúlt évtizedekben egyre gyakoribb az aszály, amely a tűzveszély növekedésével is együtt jár. Az erdőgazdálkodás biztonságának növelése és a súlyos természeti és erdőgazdasági károk csökkentése érdekében erdőtűz megelőzési tevékenységre támogatás vehető igénybe tűzpászták kialakítására vagy fenntartására, tisztítási anyag eltávolítására, továbbá víznyerőhelyek kialakítására.

A tűzpászták létesítésével kialakíthatók az oltáshoz szükséges védekezési vonalak, valamint a víznyerőhelyek kiépítésével biztosítható adott erdőterületen az oltóvíz mennyisége, így csökkenthető a tűz által károsított terület nagysága.

Az alább letölthető tájékoztató anyag bemutatja az erdőtűz megelőzés alapfogalmait és a rendelet előírásai alapján segítséget nyújt a tűzpászták és víznyerőhelyek helyének megtervezéséhez.

Felhívjuk a Tisztelt Erdőgazdálkodók figyelmét, hogy az alábbi információk tájékoztató jellegűek, a támogatás igényléséhez elengedhetetlen a kapcsolódó hatályos jogszabályok és MVH közlemény részletes ismerete is.

Korábbi kapcsolódó híranyagunk: Megjelent az erdőterületeket érintő tűzkárok megelőzéséhez nyújtandó támogatások jogszabály

Forrás: NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

Fotók: nyugatmagyar.hu

Hírszerkesztő: Nagy László