"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Műsorajánló – ERDŐVARÁZS A HAZAI ERDÉSZ TV Magazin következő adásában

Műsorajánló – ERDŐVARÁZS A HAZAI ERDÉSZ TV Magazin következő adásában

Első alkalommal mutatkoztak be szeptember 9-10. között az Erdővarázs interaktív családi napon az állami erdőgazdaságok a Szabadság téren. Az Erdővarázs égisze alatt az erdészetek színes programkínálata a gyermekek mellett a felnőtteket is játékos ismeret elsajátítására invitálta.

További műsorrészek

Püspöki évnyitó a Tamási Szent Balázs Katolikus Óvodában

Szeptember 19-én Udvardy György pécsi megyéspüspök ünnepélyes keretek között megnyitotta a nevelési évet a Tolna megyei Tamási város Szent Balázs Katolikus Óvodájában. Az óvodások műsorral köszöntötték a főpásztort, aki megáldotta a csoportszobákat, és biztató szavakkal üdvözölte az intézmény dolgozóit, a szülőket és a gyerekeket. Az ünnepségen részt vettek Tamási város vezetői, illetve Tóth László egyházmegyei oktatási főmunkatárs. Az óvoda nevelői tevékenységének célja, hogy a gyermekeket naponta érő élmények önmagukon túlmutató élmények is legyenek egyben. Az intézményben új távlatot kívánnak nyitni, hiszen hosszú előkészítő munka eredménye az, hogy Tamásiban óvodai keretek között is lehetővé vált a katolikus nevelési értékek továbbadása.

Egyedülálló, interaktív tanösvényt adott át a TAEG Zrt.

Játékos formában, interaktív módon ismerhetik meg az erdőt és annak élővilágát azok a gyerekek, akik kipróbálják a Soproni Parkerdőben létrehozott új, egyedülálló tanösvényt. Ez az első interaktív tanösvény, mely mind a hat állomásánál olyan vadgazdálkodást segítő, illetve vadászattal kapcsolatos berendezések próbálhatóak ki, melyekkel az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a szakma rejtelmeibe.

Méhesházzal bővült a ravazdi erdei iskola

Szeptember 10-én késő délután családias hangulatú ünnepség keretében avatták fel a ravazdi erdei iskola új büszkeségét, az 1740-ből származó, muzeális értékekkel is bíró, hazai viszonylatban egyedülállónak számító méhesházat. Az épületet Pintér Éva, Mosonmagyaróváron élő festőművész adományozta a Kisalföldi Erdőgazdaságnak. A méhesházat szakszerű bontást követően, autentikus formában építették újra az iskolához tartozó területen. A több száz éves épület eredeti funkciója mellett egy állandó méhészeti tárlat bemutatásának is helyet ad.

A Hazai Erdész magazinműsor műsorajánlója az alábbi videólejátszó segítségével nézhető meg.

Forrás: Hazai Erdész - Hazai Vadász

Fotók: videó:Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Túri János, Nagy László