"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ismét megjelent a Fatömegszámítási táblázatok kiadvány

Ismét megjelent a Fatömegszámítási táblázatok kiadvány

Pár hónapnyi átmeneti hiány után elkészült a Fatömegszámítási táblázatok utánnyomása, így újra kapható a sokak számára munkája során megkerülhetetlen szakkiadvány.

Habent sua fata libelli: a könyveknek megvan a maguk sorsa. E régi bölcsesség nyomán bizonyára minden szerzőt foglalkoztat a gondolat, milyen sors vár a frissen megszületett alkotásra. Sopp László esetében bizton állíthatjuk, hogy immár több mint 40 éve megjelent műve a legtöbbet fogatott szakkönyvek egyike lett, s bár három kiadást megért (a 2. és 3. között legalább tíz évig hiánycikk volt), s ezen idő alatt az érdeklődés iránta mit sem csökkent. Könyvnek kívánni jobb sorsot nem is lehet.

A Fatömegszámítási táblázatok a nagy elődök és kiváló kortársak dendrometriai és faterméstani ismeretinek olyan összegzését adta, mely tudományos szempontból kiemelkedő, de emellett megvalósította azt, amelyről minden kutató álmodik: a kutatási eredmények átvitelét a gyakorlatba. Az évtizedes adatgyűjtés és a bonyolult matematikai elemzés eredménye a tő melletti szakember elmaradhatatlan társa lett, s a zöld műanyag borítójú könyvek ott lapultak valamennyi aktatáskában és erdész tarisznyában, míg csak el nem nyűtte őket gazdájuk és az idő.

A 2001-ben megjelent harmadik kiadás példányai az elmúlt évben fogytak el, pár hónap után végre elkészült a negyedik kiadás. Szerkesztők: Dr. Sopp László és Kolozs László. A kiadvány 4500 forintos egységáron megrendelhető a FAGOSZ-tól.

Forrás: FAGOSZ, FATÁJ Online

Fotók: FATÁJ Online

Hírszerkesztő: Nagy László