"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nem tervez az FM közbirtokossági erdőket az állami erdők területén

Nem tervez az FM közbirtokossági erdőket az állami erdők területén

2014. december 4-én hosszabb interjúanyag jelent meg a Napi Gazdaságban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, Kiss Melinda Katalin tollából. A számos agrártémát körüljáró beszélgetés során három kérdés erejéig az erdészeti ágazatról is volt szó, melyet a megjelent riportból szó szerint idézünk.

" – A parlament törvényalkotási menetrendje szerint decemberben kellene beterjeszteni az új erdőtörvényt. Hol tart a jogszabályalkotás?

 – Készül a szabályozás, remélhetőleg még az idén beterjesztjük az országgyűlés elé.

 – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter júniusi beiktatás előtti meghallgatásán említette, hogy az állami erdők egy részén közbirtokosságot kellene létrehozni. Ez is benne lesz a javaslatban?

 – Az eddigiekhez képest nem tervezünk lényeges változtatást az erdőhasználatban, mivel az nemzeti érdek, hogy az egymillió hektárnyi állami erdő továbbra is állami tulajdonban és az állami erdőgazdaságok vagyonkezelésében maradjon.

.......

– Mit tervez még jövőre a tárca?

– Egyrészt a tárcához került agrárszakképzés színvonalának javítását, másrészt az idén átvett állami erdőterületet kezelő 22 erdőgazdaság eredményességének fenntartását, továbbá a hortobágyi halastó, a ménesgazdaságok fejlesztését. "

Forrás: Napi Gazdaság

Szerző: Kiss Melinda Katalin

Fotók: FM

Hírszerkesztő: Nagy László