"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Felelős kutyázás az erdőben is!

Felelős kutyázás az erdőben is!

Az állami erdők kezelői közül a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. az elsők között tette lehetővé, hogy a hobbikutyások szabadon élvezhessék a természetes erdőterületek, a kirándulóhelyek és sétaösvények kínálta csodálatos élményeket. A cél az volt, hogy bemutassuk: lehet felelősségteljesen, de szabadon kutyázni az erdőben is! Deménynek a magyar vizslának és támogatóinknak köszönhetően kitűnő kutyás kirándulás várta a résztvevőket a Pákozd- Sukorói Arborétumban.

A Vadex Zrt. úgy gondolja, e hagyományt teremtő rendezvénnyel közelebb hozta a természetet a városokban élő állattartókhoz, jelen esetben kutyásokhoz. A természetben helyes viselkedés elsajátításához nyújtott ismereteket.

"A kutya az ember legjobb barátja”– tartja a mondás. A Kutyaszerviz Kutyaiskola és még számos szervezet, állatbarát, állat szerető kétlábú célja a rendezvényen az volt, hogy a gazda tudatossá váljon, kialakuljon a harmonikus kutya-gazda kapcsolat, a problémamentes együttélés. A kutyák megfelelő képzése nagyon fontos! Hiszen a mai modern, rohanó, urbánus, stresszel teli világunkban, négylábú társainkat is rengeteg különböző inger és stressz éri, amelyekkel azért korábban nem találkoztak, s tudniuk kell megfelelő viselkedéssel kezelni, hogy a kívánt viselkedést elérjük.

Az I. Deményista Pikniken több, mint 180 ember és kutya vett részt. Az I. Deményista Piknikkel az a célt tűztük ki, hogy olyan helyen rendezzük meg ezt a fantasztikus, zseniális mókát, ami eddig nem volt eddig kutyabarát. Ez egy protoprojekt volt, hogy az erdészetek és természetvédelmi őrök és a vadászok is belássák, a városi kutyás nem egyenlő a huligánnal.

„A kutyával az erdőben” program könnyebben érthetővé, oldottabbá és világossá tette – gondolunk itt, a vadászok és kutyatulajdonosok ellentétére-, amely a természeti területen való sétáltatáshoz kapcsolódik. Végül pedig cél volt az is, hogy az ASKA Alapítványnak és a Futrinka Egyesületnek hálálkodhassanak a vendégek, amiért megmentették Deményt, és ezzel megajándékozták a világot egy olyan csodával, amihez kétlábú ész fel nem ér, amit úgy neveznek – csak így egyszerűen, szerényen: Demény.

Forrás: VADEX Zrt.

Fotók: VADEX Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László