"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Felkészülés az új erdőgazdálkodási törvény megalkotására

Felkészülés az új erdőgazdálkodási törvény megalkotására

Elengedhetetlen egy új erdőgazdálkodási törvény megalkotása - hangzott el a 77. OMÉK-en megrendezett erdészeti szakmai konferencián, melyet Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár nyitott meg.

Az államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a jogszabályi környezet megújításának tervezése 2012 óta zajlik az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) bevonásával.

Bitay Márton a tervezési folyamat során fontosnak nevezte a módosításra szoruló rendelkezések vizsgálatát és a jelenleg nem szabályozott kérdésekre történő válaszadást. Kiemelte továbbá a magán és állami erdőgazdálkodók tevékenységének pontos szétválasztását, valamint az erdőgazdálkodás, illetve az erdészek munkájának széleskörű megismertetését. A mai eszmecsere is ahhoz járul hozzá, hogy még több szempontot kapjunk ehhez a munkához és így az irányvonalak meghatározásához– zárta szavait az államtitkár.

Az ember és az erdő kapcsolatát bemutató konferencián Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, az OEE elnöke az állami erdészeti társaságok, míg Luzsi József a MEGOSZ elnöke a magán-erdőgazdálkodók és a Miniszterelnökséget képviselő Walter Dániel erdőgazdálkodási referens, az uniós fejlesztések oldaláról mutatták be az erdeinkben eddig megvalósított 13 milliárd forint értékű közjóléti beruházásokat és a további lehetőségeket. Majoros Gábor, a VADEX Zrt. vezérigazgatója pedig, a záró előadásban, az állami vadhúsfeldolgozás és forgalmazás jelen helyzetét és a lehetséges fejlesztési jövőképet ismertette meg a konferencia hallgatóságával.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: Nagy László - Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László